Henter kommentarer

Kendt investor om forsikringskæmpe: Derfor ville jeg holde mig fra aktien lige nu


»Jeg ville holde mig på afstand af Tryg-aktien.«

Sådan lyder udmeldingen fra Millionærklubben-porteføljeforvalter Lau Svenssen, efter det danske forsikringsselskab mandag meddelte, at man vil sælge aktier for 37 mia. kr. Pengene skal bruges til købet af britiske RSA's aktiviteter i Sverige og Norge og en halvpart i Codan. Det kan du læse mere om her.

Hvad mener du om udmeldingen fra Tryg, og hvordan ville du have det, hvis du havde Tryg-aktier efter den udmelding?
»Det er en enorm aktietegning, og det frie flow af aktierne vil blive flerdoblet. Jeg mener, at man skal holde sig på afstand af Tryg og vente på den falder nedad under presset fra aktietegningen. Jeg ville sælge Tryg,« udtaler Lau Svenssen og fortsætter:

»For hver 6 gamle aktier kan man tegne 7 nye til kurs 105. Tegningsretten handles kun i dagene 4.-17. marts, og med en kort periode for en enorm tegning prøver man at mindske trækket nedad i børskursen.  Så jeg ville sælge og havde for længst gjort det, hvis jeg havde haft den. Nu kan vi ikke-aktionærer vente på at kunne samle aktien op til en markant lavere børskurs.«

I alt udbyder Tryg godt 352,5 mio. aktier. Sidste dag, hvor Tryg-aktien handles inklusive retten til tegningsretter, er 3. marts 2021.

Lau Svenssen har tidligere i år set nærmere på Tryg. Det kan du læse mere om i klummen 'Tryg skifter niveau'.

Du kan klikke på Tryg-linket og og se flere informationer om afkastudviklingen, selskabets aktiviteter samt de senere års udvikling i omsætning og indtjening.

Læs også: Handelsbanken: Disse tre aktier har størst potentiale

Læs også: Nordnet om Tryg: Tegningskurs og timing er måske lidt overraskende