Henter kommentarer

| Opdateret

Kendt investor ser kurspotentiale i dansk bankaktie

Foto: Mads Nissen
Vis mere

Investor og chefstrateg i PP Capital Jens Løgstrup, ser gode muligheder i Jyske Bank-aktien. Han kalder det en kvalitetsaktier, over for Børsen.

Han forventer, at der vil komme opjusteringer i andet halvår, hvilket kan sende aktiekursen opad.

»Det, der fik aktien til at falde, var, at man i forbindelse med coronakrisen hensatte en halv mia. til mulige tab, og så stoppede man sine aktietilbagekøb. jeg forventer, at man kommer til at tjene i overkanten af det, som man selv har udmeldt,« udtaler han til avisen.

Du kan se, hvordan Jyske Bank-aktiekursen har udviklet sig her

»Jeg forventer, at banken kommer ud med et resultat på 1,5-2 mia. kr. i 2020, mens banken selv har vurderet, at den vil ende med et resultat på 750-1,5 mio. kr.. Det spænd er for pessimistisk, og derfor forventer jeg en eller flere opjusteringer i andet halvår. Det kan være med til at drive aktiekursen op,« udtaler han til Euroinvestor.

Jens Løgstrup fremhæver desuden, at banken er en af de fire store banker, og at det er den bank som i hans øjne har den mest stabile ledelse.

»De har vist en god drift i en række år, og det, som jeg godt kan lide er, at man har haft det vovemod, at man har indført negative renter på indstående. Jeg synes, at det er fair, for hvis banken ikke gjorde det, så har man noget tab som bank, og det er vel fair, at man får dækket det tab,« udtaler han.

Læs også: Kvantstrateg advarer mod 3 kendte aktier: De ligner value traps

Jens Løgstrup forventer, at det vil give banken i omegnen af 150 mio. kr. i nettorenteindtægter.

Parallelt med det har banken reduceret antallet af ansatte ved at indføre bedre proceredure, påpeger han.

»Jeg forventer, at vi igen i år vil se en 3-4 procents nedgang i medarbejderantallet, fordi man bliver mere effektiv,« udtaler han.

»Man vil derfor se en underliggende stigende lønsomhed i banken på grund af de forhold,« lyder det fra chefstrategen.

Hvis kursen bliver ved med at være for lav, har banken desuden den store fordel, at den kan købe egne aktier tilbage. De opkøb, som banken kan foretage, vokser i takt med, at man får større overskud, forklarer Jens Løgstrup

Jens Løgstrup forventer, at  Jyske Bank genoptager sine aktietilbagekøb i 2021.

Læs også: Aktiechef: 7 ting bør du holde med i din portefølje

Læs også: Lau Svenssens med dyster forudsigelse: Vi står foran et stort dyk