Henter kommentarer

Kendt tech-investor forudser 'kortsigtet korrektion'


 

Med vindere kommer tabere. I dag brager aktiemarkedet op, mens tech står tilbage som taberen, efter der er kommet positive nyheder om en potentiel coronavaccine.

Faldene vækker dog ikke bekymring hos tech- og gaminginvestor Mads Christiansen, der er porteføljeforvalter i Millionærklubben og indtil videre har formået at skabe et afkast på over 200 pct. i år.

Hans portefølje består af bl.a. gaming og ehandels-selskabet Sea Ltd og online-markedspladsen Mercado Libre, der aktuelt falder henholdsvis 4 pct. og 5 pct. Trods de store fald har Mads Christiansen ingen planer om at sælge ud eller ændre i sin portefølje.

»Det er stadig bare nogle aktier, man skal have og beholde i rigtig mange år. Det er min strategi at være langsigtet, og jeg tror, at de her virksomheder forandrer verden - med eller uden coronavirus,« siger Mads Christiansen.

En kortsigtet korrektion

Samtidig er han heller ikke i tvivl om, at techaktierne står overfor yderligere tæsk i den kommende tid, og her gælder det om at »holde hovedet koldt,« understreger han.

»Ecommerce er en trend, og verden vil rykke den vej. Jeg tror kun, at det vil være prisen, der ændre sig. Alt det, som markedet tror er højt prissat på grund af coronavirus, kommer til at få et slag i dag; også bare fordi man skal have flyttet pengene over i det gamle, som man tænker bliver mega godt, nu når dørene åbnes. Kan du høre ironien?«

Efterspørgslen vil dermed tilte over imod de såkaldte valueaktier, der har fået store kursklø under coronakrisen - men kun for en stund, mener Mads Christiansen.

»Jeg tror, at markedets narrativ vil være, at nu skal vi tilbage. Men hvis du ser på de moderne e-handelsvirksomheder, der virkelig leverer værdi i din hverdag, så bliver det kortsigtet korrektion. Jeg tror, at efterspørgslen flytter hurtigt ind i markedet,« siger han.

Gider ikke hive tøj ned fra stativerne

Selv mener investoren, at selskaber som eksempelvis måltidskasseselskabet Marley Spoon og takeaway-tjenesten Delivery Hero vil tromle frem på længere sigt, selvom sidstnævnte aktuelt falder 7 pct.

»De har fået et boost i efterspørgslen under coronakrisen, men der har ikke været en tilbagegang i efterspørgslen sådan rigtigt - de ligger på et højere niveau i dag, end de gjorde før krisen, også selvom man var på vej tilbage. Det er efter min mening, fordi de løser et problem i ens hverdag,« siger Mads Christiansen, der har svært ved at forestille sig, at efterspørgslen og adfærden vil ændre sig, selvom der kommer en vaccine.

»Jeg tror egentlig, at markedet vil blive overrasket i løbet af det næste halve år over, at det ikke var en coronavirus-effekt. Effekten bliver ikke rullet tilbage, bare fordi der kommer en vaccine. Ecommerce er nemt og bekvemt. Jeg tror ikke, at der mange, der tænker: Hey, nu vil jeg simpelthen lige bruge min eftermiddag på at gå rundt nede i butikken og hive tøj ned fra stativerne,« tilføjer han.

Netflix dykker 6 procent

Mads Christiansens portefølje består derudover af streamingtjenesten Netflix, der aktuelt falder 6 pct.

»Det er fuldstændig vanvittigt ,« siger Mads Christiansen om faldet og fortsætter:

»Netflix er for mig sådan en aktie, der kommer til at vokse 20-25 pct. i mange år. Dem er måske bare kommet lidt foran kurven. Jeg tror ikke, at man vil kan se på Netflix' kurve i 2023, at der har været coronavirus.«

Mads Christiansen mener derfor også, at man bør holde nallerne væk fra sin portefølje, så længe man stadig tror på selskabet på længere sigt. Selv vil han måske flytte rundt på et par positioner, hvis nogle af hans aktier falder ekstremt meget. Men ellers er der kun én ting at gøre ifølge ham:

»Man skal helt sikkert bare vente. Der er ingen af os, der er så gode, at vi kan sælge nu og købe igen, når markedet bunder. Det er simpelthen umuligt. Jeg ser på de aktier, jeg har, som langsigtede vindere. Dem har beholder jeg, og så lader jeg alle de andre om at gætte,« siger Mads Christiansen.

Læs også: Kendt valueinvestor om kæmpe vaccine-udmelding: Det kan vende op og ned på det hele