Henter kommentarer

Kendt valueinvestor om kæmpe vaccine-udmelding: Det kan vende op og ned på det hele


Verden over brager en lang række aktier i vejret. Der lader imidlertid en rød tråd i de aktier, som stiger. Det gælder særligt de aktier, hvor aktiekurserne er blevet savet over af de massive nedlukninger, der har været i forbindelse med coronapandemien. Det sker, efter den amerikanske medicinalgigant Pfizer mandag er kommet med opløftende nyt om dets vaccinekandidat.

En af dem, som særligt holder øje med udviklingen er aktiechef Kurt Kara fra investeringsforeningen Maj Invest. Det fortæller valueinvestoren i et interview med Euroinvestor.

»Det er jo ubetinget en god nyhed, hvis det viser sig, at vi har en vaccine. Nu må vi så se, om det er en falsk start for value-aktier, for det lader jo til, at det generelt er value-aktier, der stiger,« udtaler han.

Læs også: Lars Tvede om covid-19-vaccine: Disse aktier vil vinde mest på det

Value-aktierne har nemlig haft det særligt svært siden coronavirussens begyndte at sprede sig. I stedet er tech-aktierne buldret op. Det er noget, som man har kunnet mærke hos Maj Invest Value, hvor fokus ligger på at købe undervurderede aktier i gode virksomheder. Det vil sige selskaber, hvor børskursen ikke afspejler virksomhedernes underliggende værdier.  Det kan du læse mere om i Kendt investor om ørkenvandring: Vi står ved en skillevej

»Hvis det er rigtigt, at der er en vaccine, så kommer luftfart tilbage, og det samme gør meget af det liv, som vi har sat på hold på grund af coronavirussen. Nogle skal ud at shoppe, spise mere på restaurant, tage et fly eller en båd. Vi vil i så fald se en opblomstring i hele oplevesesøkonomien,« vurderer Kurt Kara.

Læs også: Aktieordbog: Det dækker investeringsbegreberne over

Han understreger dog, at e-handel er kommet for at blive, og at nogle retail-selskaber nok for altid vil have mistet en del af deres omsætning til ehandelsselskaberne. Han kommer under alle omstændigheder til at følge udviklingen herfra.

» Det bliver spændende at se, om det her viser sig at blive et 'vendepunkt' for value-aktierne, for det her kan vende op og ned på det hele. Der er meget af det tabte tærren, der måske kan genvindes,« udtaler han og understreger, at han er forsigtig optimist.

»Nu må vi se, hvor lang tid det tager, inden vaccinen er udbredt. Aktiemarkedet vil nok prise det ind, inden det bliver en realitet, ligesom aktiemarkedet også kollapsede, da coronavirussen spredte sig,« udtaler han.'

Læs også: Kendt valueinvestor: Derfor vil vi ikke røre europæiske bankaktier

Læs også: Danmark får tæsk, mens Europa fester