Henter kommentarer

Københavns Lufthavne leverer dundrende underskud


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset
Vis mere

Coronapandemien lægger fortsat en dæmper på flytrafikken, i en grad så Københavns Lufthavne må konstatere, at året vil byde på et stort trecifret millionunderskud.

Tredje kvartal viser godt et overskud før skat på 77 mio. kr. ud af en omsætning på 626 mio. kr. Men i årets første ni måneder må Københavns Lufthavne trækkes med et underskud på 774 mio. kr. før skat mod et tab på 454 mio. kr. i samme periode året før.

Restriktioner og andre begrænsninger kan fortsat få væsentlig indflydelse på flytrafikken, og usikkerheden er stor.

Alligevel sætter Københavns Lufthavne med mindre end to måneder tilbage af året for første gang tal på sine forventninger til 2021, der ventes at ende med et underskud før skat på 700-800 mio. kr., og altså nogenlunde på niveau med tabet i årets første ni måneder.

De seneste tre måneder har dog budt på opmuntring.

»Flyrejserne i Europa gjorde comeback denne sommer, båret frem af coronapas, vacciner, lempede restriktioner og den underliggende efterspørgsel efter rejser« siger administrerende direktør Thomas Woldbye.

Han peger desuden på, at USA og Thailand er blevet genåbnet for rejser i november.

Det samlede antal rejsende via Københavns Lufthavne udgjorde i tredje kvartal 3,8 mio., svarende til 46,2 pct. af aktiviteten i forhold til 2019, inden coronakrisen brød ud.

På ruterne til Asien og USA er aktiviteten blot 13 pct. af, hvad den var i 2019, og derfor er det væsentligt med åbningen til USA og Thailand, vurderer Thomas Woldbye.

For at sikre driften under coronakrisen forlængede Københavns Lufthavne i maj en stor kreditfacilitet på 6 mia. kr. med sine långivere.

Foreløbigt er der blevet trukket 2,2 mia. kr. på kreditfaciliteten, som er blevet forlænget, mod at selskabet har forpligtet sig til ikke at betale udbytte i perioden frem til den 22. august 2023.

.\˙ MarketWire

Læs også: Efter kursstigning på over 80 pct. - Det mener analytikerne om AMD-aktien

Læs også: Biontech forventer stor stigning i vaccinesalget