Henter kommentarer

Efter kursstigning på over 80 pct. - det mener analytikerne om AMD-aktien


Aktien i den amerikanske chipproducent Advanced Mikro Devices, eller forkortet AMD,  er steget med hele 80 pct. i løbet af de sidste 12 måneder.

Mandag kom det frem, at AMD har indgået en aftale med Meta, der tidligere hed Facebook, om at levere mikrochips til deres servers. Det fik aktien til at stige med over 10 pct.

Men hvor er aktien på vej hen herfra?

Ser man på, hvad de professionelle analytikere mener om AMD-aktien, så er de relativt splittede i deres anbefalinger.

Der er ifølge Bloomberg 45 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har 26 en købsanbefaling, mens 15 analytikere har en hold-anbefaling. 4 analytikere har en sælg-anbefaling.

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de et muligt fald i kursen på -9,2 pct.

De vurderer, at AMD-aktien kan bevæge sig imod 136,35 dollars, hvor kursen lige nu ligger i 150,16 dollars.

Blandt de mest positive over for AMD-aktien finder man storbanken Wells Fargo. Her har man en købsanbefaling og et kursmål på 180 dollars.

I den modsatte ende af skalaen finder man Vertical group, der har en sælg-anbefaling og et kursmål på 57,25 dollars.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på den enkelte aktie i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Det mener analytikerne om Demant-aktien

Læs også: Kaotisk kurshop i Ambu-aktier