Henter kommentarer

Konsulenthus: Kunstig intelligens kan spare en femtedel af danskernes arbejde


Chatbotter baseret på generativ kunstig intelligens vil kunne overtage omtrent 20 pct. af de arbejdstimer som danskerne arbejder i dag i 2025. 

Sådan lyder vurderingen i en ny rapport fra det internationale konsulenthus McKinsey, der mener at det vil kunne øge velstanden i Danmark med mellem 230-290 mia. kr.

Det skriver Dagbladet Børsen

»Generativ kunstig intelligens kan blive din private underviser, dine børns lektiehjælper, din rejseplanlægger, din terapeut, din coach, din investeringsrådgiver,« siger Oskar Harmsen, associeret partner i McKinseys afdeling for kunstig intelligens, QuantumBlack, til Børsen

Læs også: Strateg ser 'klart signal' i markedet – vil holde øje med udviklingen

Generativ kunstig intelligens kender man typisk fra de populære chatbotter som OpenAIs ChatGPT og Googles Bard

Groft skitseret er generativ kunstig intelligens teknologi, der kan respondere på menneskers input eller kommando, og som så kan generere indhold ud fra det. Det kan eksempelvis være at man beder teknologien om at skrive en mail, en opsummering eller tegne et billede. 

Der har længe været snak om, hvor stor indvirkning kunstig intelligens kan have på vores samfund. Eksempelvis var topchefen i den danske it-virksomhed Netcompany, André Rogaczewski, i foråret ude i Berlingske og fortælle om det enorme potentiale han ser i teknologien: 

»Det er voldsomt. Det vil påvirke hovedparten af de job, vi alle har i dag, og rigtig mange vil forsvinde helt. Det vil gribe dybt ind i vores liv og levevis. Det vil gøre op med ideen om, hvad en maskine kan gøre for os – og det vil sætte gang i en helt ny lavine af opfindelser,« lød det fra André Rogaczewski i interviewet.

Se listen: Disse uddannelser giver den dårligste løn

Læs også: Vigtig dag: Så meget dyrere bliver det for 40.000 boligejere