Henter kommentarer

Strateg ser 'klart signal' i markedet – vil holde øje med udviklingen


Der er klare signaler i markedet om, at investorerne er mere villige til at tage risiko sammenlignet med de foregående uger. 

Sådan lyder det fra investeringsstrateg i Saxo Bank, Oskar Barner Bernhardtsen. 

Han har kigget nærmere på den seneste uges udvikling i henholdsvis small- og largecap selskaberne på det amerikanske marked. Small cap-kategorien dækker over de mindste børsnoterede selskaber målt på markedsværdi, mens large cap dækker over de største børsnoterede selskaber. 

Investeringsstrategen bider mærke i, at det store brede S&P 500-indeks steg med lige over 2 pct. i sidste uge, mens Russel 2000-indekset, der består af de mindste amerikanske aktier, steg med over 5 pct. i samme periode. Det vidner om mere risikovillighed hos investorerne, lyder det fra strategen: 

»Indtil videre har det især været big tech og store aktier i blandt andet S&P 500-indekset, der har drevet kursstigningerne, når der har været positive dage på aktiemarkedet i år. Aktierne i Russel2000-indekset er væsentligt mindre målt på markedsværdi, og derfor er det et klart 'risk-on' signal, når investorer i markedet begynder at købe mere op i de mindre og mere risikable aktier relativt til de større aktier,« lyder det fra Oskar Barner Bernhardtsen i en kommentar. 

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Han mener at udviklingen kommer som følge af tegn på afmattende inflation kombineret med et relativt stærkt forbrug og detailsalg i USA. 

»Faldende inflation kan i en relativ stærk økonomi som scenario ikke blive meget bedre for aktiemarkedet. Derfor vil jeg mandag og resten af ugen holde godt høje med performance i Russel2000 sammenlignet med de større indeks. Jeg forventer, at den outperformance vi så i sidste uge godt kan fortsætte i den kommende handelsuge,« lyder vurderingen fra Oskar Barner Bernhardtsen. 

Russel2000-indekset er steget med 2,7 pct. i år indtil videre, mens det ser noget anderledes ud i det store brede S&P 500-indeks. Indekset er nemlig steget med omkring 18 pct. i år indtil videre. 

Læs også: Dansk formueforvalter advarer mod stort skifte

Læs også: Markedsanalytiker: De fleste bør have udbytteaktier