Henter kommentarer

Kortene er guld værd, er aktien det også? Det vurderer analytikerne


Den japanske spilgigant Nintendo er i løbet af de seneste 6 måneder steget med 24 pct. 

Nintendo er kendt fra ikoniske spilserier som Pokemon, Mario og Zelda, men også for at producere spilkonsoller.

Tidligere var det Wii og Gameboy, der var de store sællerter, men siden 2017 har det været spillekonsollen, Nintendo Switch, der sender penge i lommerne på den japanske gigant.

Men hvad er udsigterne for aktien i den japanske spilkæmpe fremadrettet?

Læs også: Finanshus barberer halvdelen af C25-kæmpes kursmål

Ser man på, hvad de professionelle analytikere i bankerne og analysehusene mener om Nintendo-aktien, så er de ikke alle enige om, hvor stort et potentiale, der gemmer sig i aktien.

30 analytikere har haft aktien under luppen, og er kommet med henholdsvis en køb-, hold- eller sælg-anbefaling. Af dem har 16 en købsanbefaling, 11 analytikere har en hold-anbefaling, mens 3 af analytikerne har en sælg-anbefaling, viser data fra Bloomberg. 

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de et potentiale i aktien på 16,5 pct.

De vurderer, at Nintendo-aktien kan bevæge sig imod 8765 japanske yen. Den seneste lukkekurs er til sammenligning 7525 yen.

Den, der er mest positiv over for Nintendo-aktien, er Okasan Securities, der har en købsanbefaling og et kursmål på 12000 yen. Et lignende synspunkt finder man hos finanshuset SBI Securities, der har en købsanbefaling og et kursmål på 11000 yen.

I den modsatte ende af skalaen finder man Wolfe Research, der har en hold-anbefaling og et kursmål på 6100 yen. Det næstlaveste kursmål lyder på 6300 yen, og kommer fra CLSA. Finanshuset har en sælg-anbefaling på aktien. 

Nintendo startede sin videospilkonsolvirksomhed i 1983. Selskabet verdenskendte IP'er som Super Mario, Pokemon og Zelda, har været en kilde til pengestrømme i 40 år. 2020 var 35-årsdagen for Super Mario, som er Nintendos mest berømte karakter.

Læs også: Kæmpe aktiedyk - det kan forklare det

Læs også: Vild udvikling: 5-procentslån er tilbage