Henter kommentarer

Kriseramt C25-selskab tager »gigantisk skridt ud af problemer« – bank ændrer anbefaling til 'køb'


En helt særlig god nyhed fra Ørsted får Sydbank til at opjustere deres anbefaling af aktien til 'køb'. 

Sådan lyder det fra Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen i en kommentar. 

Ændringen i anbefalingen kommer efter Ørsted i går aftes meddelte, at selskabets Sunrise Wind-projekt er udvalgt til kontraktforhandlinger i New Yorks auktionsrunde 4 – og det er rigtig godt nyt for Ørsted, lyder det fra Jacob Pedersen. 

»Bliver Sunrise Wind projektet ikke godkendt, kigger Ørsted nemlig ind i en nedskrivning på 5,5 mia. kr. En efterfølgende sandsynlig aflysning af projektet ville desuden have medført yderligere nedskrivninger og aflysningsrelaterede omkostninger på 6-7 mia. kr., og det ville have givet et indtryk af nye store problemer i USA,« forklarer han og fortsætter:

»Det slipper Ørsted (med altovervejende sandsynlighed) for. I stedet kan selskabet formentlig tilbageføre nedskrivninger i niveauet 1,8 mia. kr. senere i år.«Og med denne nyhed tager Ørsted dermed et »gigantisk skridt ud af de amerikanske problemer.«

»Risikoen for nye store nedskrivninger bør være ryddet af vejen, og selv om der stadig er en vifte af risici, forventer vi, at Ørsted kan udnytte selskabets markedsposition og kompetencer til at eksekvere på de vigtigste dele af strategiplanen. I takt med at det bliver mere tydeligt hen over de næste kvartaler, kan en del af kurspotentialet blive indfriet,« lyder det fra aktieanalysechefen. 

Han understreger, at dette dog ikke er ensbetydende med, at alle problemerne er overstået. 

Læs også: Aktieveteran ærgerlig over dansk bank: 'Det har været meget skuffende'

»Vi forventer ikke, at alt bare går helt efter planen herfra,« pointerer Jacob Pedersen og nævner, at der stadig er projekter under opførelsestidspres, vigtige frasalg, der skal gøres med tilfredsstillende rentabilitet og nye projekter, der skal vindes med tilfredsstillende afkast.

Projektet Horns Rev 3 er det vigtigste pejlemærke, som formentlig står færdig i 2025, understreger aktieanalysechefen. 

»Med en lang perlerække af nye auktioner rundt i verden i år bør det dog være muligt for Ørsted at vinde projekter med tilfredsstillende afkast og derigennem tage skridt mod at nå vækstmålene.«

Aktien i Ørsted er nede med over 36 pct. det seneste år. 

Da det stod værst til for Ørsted-aktien tilbage i november 2023, var aktien nede med knap 78 pct. fra toppen i januar 2021. 

Læs også: Formuetjek: Har satset 85.000 på nordiske aktier - fremtiden kan blive usikker

Læs også:  C25-direktør sælger 11.299 aktier