Henter kommentarer

Kryptovaluta under pres efter ny melding fra centralbank


 

Kryptovaluta er under hårdt salgspres mandag, da spekulanter på markedet skal fordøje den amerikanske centralbank bebudede rentestigninger i fremtiden. Selv om meldingen fra Federal Reserve kom i sidste uge, er det i hvert fald den mest oplagte forklaring fra Jeffrey Halley, der er senior market analytiker fra Oanda Asia Pacific ifølge finanstjenesten Bloomberg.

Den største kryptovaluta, bitcoin, ligger mandag formiddag til et fald på omkring 7 pct. i det seneste døgn. Bitcoin har sat sig omkring 20 pct. over den seneste måned.

Bloomberg kan også berette om endnu et tiltag fra kinesiske myndigheder, der også tidligere i år har slået signaleret, at de vil slå hårdt ned på de alternative, digitale valutaer. En repræsentant fra byen Ya'an skulle ifølge finanstjeneste have meddelt, at byen vil lukke alle krypto-minere indenfor det kommende år.

Kryptomining er den proces, hvor computere løse matematiske opgaver for at vedligeholde den underliggende blockchain-teknologi. Processen kaldes proof of work og den enorme computerkraft arbejdet kræver er berygtet for at være voldsomt energiintensiv. Som belønning for indsatsen modtagere minere belønning i form af nye for eksempel nye bitcoins.

Læs også: FLSmidth indgår bæredygtigt samarbejde

Læs også: Tysk finanshus udpeger 6 grønne vinderaktier