Henter kommentarer

Kvinder snyder sig selv for milliarder i pension

Foto: Mads Nissen
Vis mere

 

Danske kvinder kan gå glip af milliarder af kroner i pension, hvis de fortsætter med den lidt for forsigtige tilgang til opsparing til pension. Det skriver Berlingske på baggrund af en ny analyse fra pensionsselskabet Velliv.

Undersøgelsen blandt Vellivs kunder viser, at kvinder er mindre risikovillig end mænd. Og det har kostet dyrt i de senere år, hvor markederne har været gunstige.

»Vi har i de seneste fem år haft historisk høje afkast, og det betyder, at kvinderne alene i den periode er gået glip af et sted mellem fem og seks milliarder kroner i afkast. Det understreger, at valget af risiko ikke handler om småpenge,« mener Jens Christian Nielsen, der er cheføkonom i Velliv.

Der kan være god ræson i et fare med lempe på de finansielle markeder. Men når tidshorisonten er lang skal der tryk på med flere aktier og andre risikobetonede investeringer.

Som udgangspunkt anbefaler pensionsselskaberne typisk kunder med de såkaldte markedsrenteprodukter at placere opsparingen med mellemhøj risiko, hvilket cirka 80 procent af alle pensionskunder følger.

Men der er mulighed for at vælge en højere eller lavere risiko, og i 2021 er andelen af kvinder med høj risiko i opsparingen 12 procent, mens 19 procent af mændene har valgt den høje risiko.

Vær med i Euroinvestors julekonkurrence. Svar på dagens spørgsmål og dyst med om forskellige præmier. Tilmeld dig her!

Læs også: Pengene og kulturen med Henrik Henriksen: "Lyden af elguitaren fangede mig bare"

Læs også: Lau Svenssen: Rentespillet er åbnet - verden er på vej ind i et opbrud