Henter kommentarer

Lau Svenssen: De tilfælde trækker tæppet væk under dig


Her ses aktieanalytiker Lau Svenssen, der er porteføljeforvalter i Millionærklubben.
Her ses aktieanalytiker Lau Svenssen, der er porteføljeforvalter i Millionærklubben. Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere

Investorportræt. Euroinvestor bringer dig lidt tættere på nogle af Millionærklubbens profiler. Her er det aktieanalytiker Lau Svenssen fra Aktieinfo, der fokuserer på medicinal-selskaber, rederier og turnaround-selskaber.

Hvad er din investeringsstil?

Jeg er langsigtet value-investor. Der er nogle brancher, som jeg tror, at jeg har mere forstand på end andre, blandt andet medicin og søfart.

Hvad var din første aktie?
Det var DFDS, som jeg købte i 1975. Jeg købte den i omkring kurs 117 kr. Det var efter den første oliekrise, og der var nogle hårde år, inden man begyndte opad igen. Det var et turnaround-køb.

Jeg var 19 år, og selvom det ikke var et skud i tågen, så er jeg meget klogere i dag end dengang.

Hvad er din bedste handel?
Jeg har heldigvis haft nogle stykker, og jeg havde nogle gode nogle i begyndelsen af 80’erne, da jeg var 25-30 år. Det var på et tidspunkt i livet, hvor det var vigtigt, fordi man ikke havde så mange penge. Jeg kan ikke lige huske, hvilke, men det var danske aktier - du kunne slet ikke købe udenlandske aktier.

Hvad er din værste handel eller fejlskøn?
Den værste fejl har været nogle, hvor selskaberne er gået nedenom og hjem, og endnu mere, hvis du havde stor vægt i de aktier. Jeg har heldigvis undgået store tab.

Der er nogle tilfælde, hvor selskabet dør flyvende, som eksempelvis OW Bunker, som jeg havde i min Millionærklubben-portefølje. Sådan tilfælde er værre og mere onde, fordi de trækker tæppet væk under dig som investor. Lidt ligesom vi ser det med tyske Wirecard.

Udsigter for 2020?
Jeg tror desværre, at vi står over for et lor##...elendigt efterår. Jeg tror, at vi overordnet set vil få en W-form i aktiemarkedet, mens Nasdaq-indekset i USA får en L-form. Andet halvår bliver råt, tror jeg.

Det kan du læse mere om her.

Er du oppe eller nede markedet?

Jeg er oppe med ca. 6 pct i år.

Du kan se Lau Svenssens portefølje her

Hvad er din største eksponering og største position?
Overordnet set er jeg meget, meget tung i rederier, og så har jeg meget i pharma, hvor min kæledægge er Bavarian Nordic, som jeg mener har en fantastisk fremtid.

Hvad ser du som den mest interessante langsigtede trend?
Der er en ny teknologibølge på vej, som er ved at rulle ud i det, som vi normalt kalder tunge industri. Om det så kan redde de industrier er et andet spørgsmål.

Læs også: Aktieordbog: Det dækker investeringsbegreberne over

Læs også: Mads Christiansen: 'Jeg troede, at insiderne vidste, hvad de lavede'