Henter kommentarer

Lau Svenssen har købt op i udbombet dansk aktie


Der er blevet købt op i den danske biotek-aktie Orphazyme.

Det fortæller Millionærklubben-porteføljeforvalter Lau Svenssen tirsdag. Købet kommer i kølvandet på, at aktien i det danske biotekselskab, der har specialiseret sig indenfor en række sjældne sygdomme, styrtdykkede mandag. Aktien faldt med op mod 35 pct.

Det kraftige fald skete, efter Orphazyme mandag morgen meddelte investorerne, at Orphazyme ikke havde nået sit primære eller sekundære mål i sit fase 2/3-studie af behandlingen af muskelsvindslidelsen inklusionslegememyositis, IBM, med midlet Arimoclomol.

»Man måtte opgive en mulig anvendelse af Arimoclomol stoffet mod IBM, men det første R&D-projekt – mod Niemann-Pick – er allerede indsendt til godkendelse for en anden anvendelse, så det her det et af to supplerende former for mulig anvendelse. Den anden ekstra mulighed for anvendelse af lægemidlet mod ALS afklares også inden for kort tid,« forklarer Lau Svenssen, der både er investeret i aktien privat og via Millionærklubben.

»Hovedprojektet Niemann-Pick, der har Orphan Drug-status er dog på skinner og burde kunne opnå godkendelse i løbet af sommeren, men det er en ny type af medicin og derfor er der reelt tale om højere krav uden fordel af eksisterende erfaring,« forklarer Lau Svenssen.

»Jeg solgte derfor en mere almindelig aktie, Rockwool, for at skaffe penge til købet af en udbombet aktie. Jeg købte lige efter kl. 16.00 mandag, hvor de panikslagne havde haft god tid til at rase ud, håber jeg. Jeg satse på et rebound til 70-75 kr. som arbejdshypotese. Men det er børsteknik i højere grad end udtryk for en langsigtet satsning, hvad den dog godt kan ende med at blive, hvis FDA-godkendelsen falder på plads,« lyder det fra Lau Svenssen.

Den såkaldte Orphan Drug-status gives til lægemidler rettet mod sjældne sygdomme, hvor foreløbige kliniske tal indikere, at lægemidlet kan give væsentlige forbedringer i forhold til den eksisterende behandling. Det gives typisk til et 'forsømt' behandlingsområde, hvor patientgrupperne er små.

Læs også: Biotekanalytiker efter udmelding: 'Det burde ikke trække aktien ned i det niveau'

Læs også: ​Danske Bank sænker kursmålet markant på dansk biotek-aktie