Henter kommentarer

Lau Svenssen om dansk rederiaktie: Tror den kan stige endnu mere


Der er potentiale til, at aktien i det danske tankrederi Torm kan stige endnu mere. 

Sådan lyder vurderingen fra den erfarne investor og faste porteføljeforvalter i Millionærklubben, Lau Svenssen, der også selv er investeret i aktien. 

Han har læst Torms regnskab for tredje kvartal som blev præsenteret torsdag morgen, og han regner med at rederiet vil kunne øge resultatet fra 124,3 mio. dollar i tredje kvartal til omkring 170 mio. dollar i fjerde kvartal: 

»De har lidt pænere rater og det ser ud til, at det kommer til at gå meget godt i fjerde kvartal,« lyder det fra Lau Svenssen. 

Torm er et såkaldt produkttankrederi, som fragter raffineret olie- og gas. Selskabet har dansk hovedsæde i Hellerup og beskæftiger omkring 3,300 mennesker til søs og 350 på rederiets kontorer rundt omkring i verden. 

Læs også: Rederiet Torm med friske tal: Klar med udbytte og præcisering af forventningerne

Torm kan i torsdagens regnskab melde om et historisk godt resultat, når man kigger på de første ni måneder af 2023. Det ser noget anderledes ud når man zoomer ind og kigger på tredje kvartal. 

Her går Torm omtrent en tredjedel tilbage på indtjeningen, når man sammenligner tredje kvartal i år med det tilsvarende sidste år. 

Torm har dog også selv kommenteret markedsudviklingen i regnskabet, hvor man bemærker, at det har været »volatilt«. Omvendt tror selskabet også selv, at det vil stå stærkere i 2024: 

Markederne styrkede sig mod slutningen af tredje kvartal, hvilket forventes at have en positiv indvirkning på indtjeningen i fjerde kvartal,« skriver Torm i forbindelse med regnskabet. 

Lau Svenssen bider mærke i en anden nyhed fra selskabet torsdag - nemlig at Torm har købt otte såkaldte LR2-skibe, der er blandt den største skibstype i Torms flåde: 

»De er meget optimistiske i og med, at de udvider med større skibe, og de siger også at udsigterne for næste år er gode, og det mener jeg, at de har fuldstændig ret i,« lyder det fra Lau Svenssen. 

Købet af de otte LR2-skibe kommer til at koste Torm 399 mio. dollar, hvoraf 239 mio. bliver betalt kontant og resten gennem udstedelsen af omtrent 5,5 mio. nye aktier.

Læs også: Trods stor tvivl om prisen: Så mange køber stadig Novo Nordisk-aktier

En anden faktor, som Lau Svenssen mener taler for, at Torm-aktien kan fortsætte sin fremgang er, at rederiet ikke umiddelbart er nødt til at skrotte nogle af skibene i sin flåde indenfor den nærmeste fremtid. Det er andre selskaber indenfor produkttank nødt til, og det kan potentielt gavne Torm, mener han: 

»På et eller andet tidspunkt skal der gang i det, og hele branchen har skubbet det lidt foran sig. Det øjeblik, der kommer gang i det, forsvinder nogle af de gamle skibe, og så bliver der plads til nogle højere rater,« lyder det fra Lau Svenssen. 

Han mener at Torm-aktien burde koste mellem 220 og 240 kr., hvilket er en smule højere end de 213 kr. per aktie, som den koster torsdag eftermiddag. 

»Det er der, den skulle være,« lyder det fra Lau Svenssen. 

Torm-aktien har inden torsdagens børshandel leveret et afkast på 25,6 pct. i år. Omtrent 21 pct. af afkastet er kommet gennem udbytter. I torsdagens regnskab melder Torm da også ud, at man vil udbetale næsten alt overskuddet for kvartalet i udbytte til aktionærerne. 

Torm har nemlig i forbindelse med regnskabet besluttet at udlodde et udbytte på 10,2 kr. pr aktie i tredje kvartal svarende til 123,3 mio. dollar. Udbetalingsdagen er 5. december og X-dagen er 21. november. 

Lau Svenssen vurderer derfor også, at udbyttebetalingen i næste kvartal kan blive endnu højere, hvis indtjeningen bliver, som han forventer. 

»Så har du har en aktie, der giver omkring 40 kr. i udbytte om året. Det er jo ikke så dårligt,« vurderer han. 

Læs også: C25-gigant forkæler aktionærerne

Læs også: Coloplast lander en smule under forventningerne i årsregnskab