Henter kommentarer

Lau Svenssen om mineselskaber: Her kan du investere


Spørger man aktieanalytiker og Millionærklubben-porteføljeforvalter, Lau Svenssen, er det ikke en dårlig idé at købe aktier i mineselskaber.

Euroinvestor har bedt value-investoren om at udpege en række mineaktier til inspiration, efter Bjarne Schildrop, chefråvareanalytiker i SEB, i Børsen udtalte, at der er udsigt til, at mineaktierne vil gøre det godt:

»Man kommer ikke uden om, at der skal bruges mineselskaber, og vi ser ofte, når der kommer et stort rally, at så kan mineaktierne 10-doble i pris. Får vi en fordobling i cashflowet de næste 10 år, vil det hurtigt afspejles i værdisætningen af aktierne, og så kan aktierne som sagt tidoble i kursværdi.«

Dog skal man være opmærksom på, at kobber og andre mineaktier kan svinge meget i kurs, fordi det er en svær tilgængelig ressourcer, fortæller Lau Svenssen.

»Kobber er en råvare, man har svært ved at skaffe flere mængder af ad gangen.«

Derudover skal man regne med at have en langsigtet strategi for at få gevinst.

»Det er ikke sådan, at man skal satse på, at det hele rykker direkte i himlen. Men kobber er oppe, hvor det er flot, og dem, der har den, tjener masser penge. Tænker man langsigtet, er kobber udmærket,« siger Lau Svenssen.

Her kan man investere

Men hvilke mineselskaber, skal man kaste sine penge i? Lau Svenssen har en håndfuld bud på selskaber, man kan se nærmere på.

Rio Tinto, et London-baseret mineselskab, er en af de virksomheder, som value-investoren fremhæver. Virksomheden er verdens næststørste mineselskab og udvinder foruden kobber også diamanter og guld.

Glencore er et andet bud. Virksomheden har en markedsværdi på 3,5 mio. britiske pund.

Freeport-Mcmoran er amerikansk og har hovedsæde i Arizona. Virksomheden er verdens største børsnoteret producent af kobber.

Det sidste mineselskab, som Lau Svenssen fremhæver som et bud, er chilenske Antofagasta.

Læs også: Råvareekspert: 'Mineaktier kan tidoble i pris'