Henter kommentarer

| Opdateret

Lau Svenssen om sin nye aktie: Et guldkorn

Foto: DAVID GRAY
Vis mere

 

»Det er et lille guldkorn.« Sådan betegner chefanalytiker Lau Svenssen fra investeringsrådgiverne Svenssen & Tudborg den aktie, som han netop har købt op i.

Han har købt en ny tankaktie til sin Millionærklubben-portefølje, hvor han dyster mod en række andre investorer om at få 250.000 kroner til at vokse mest muligt på ét år.

»Hvis du ser på kursudviklingen, så er vi begyndt langt, langt ned, men jeg tror, at aktiekursen vil stige markant herfra,« udtaler han om Tsakos Energy Navigation-aktien.

Læs også: Nordnet om den næste tid: Forbered dig

»Jeg mener, at det er en vinder, men Tsakos problem er, at det har mange forskellige skibe, selvom om investorerne lidt forenklet sagt foretrækker, at en virksomhed er specialiseret inden for ét område,« udtaler han.

Udmeldingen skal dog ses i lyset af, at han har haft rederiaktien i årevis – også imens, at den kursmæssigt har befundet sig i et dødvande.

Aktien i det græske rederi har i årevis været ude af rampelyset, men den kendte value-investor har længe haft den i kikkerten, og nu vurderer han, at skyerne letter forude.

Læs også: Stjerneinvestor får ja - aktien fortsætter himmelflugt

Tsakos har ifølge den erfarne investor en bred vifte af tankskibe. De har omkring 70 skibe, der kan sejle med råolie, flydende naturgas (LNG) samt produkttankere, den slags, som man også finder hos de danske rederier, Torm og Norden

»Det er en aktie, der har været uinteressant i ret mange år. Ingen på børsen har interesserede sig for dem, fordi Tsakos har haft ret megen gæld, men det er et lille guldkorn, med en meget moderne flåde,« udtaler Lau Svenssen.

Han fremhæver, at Tsakos har en børsværdi på 3,2 mia. kroner, men selskabets flåde har i sig selv en værdi på omkring på 18,5 mia. kroner. Hvis skibspriserne fortsætter op, er skibene mere værd, forklarer han.

»Hvis du tager børsværdien i forhold til skibenes værdi, har du en gearingsfaktor på cirka seks, og når skibspriserne stiger, er der bonanza til aktionærerne,« forklarer han.

Læs også: Engang ville alle eje dem - nu holder danske investorer sig væk

»Det er en aktie, der har underperfomet i årevis. Hvis ikke regnskabet er svindel og humbug, så er det en fantastisk aktie, fordi der er en vild rabatl. Tillidskontoen er desværre bare i bund,« udtaler Lau Svenssen.

»De er nogle rigtige skibsredere i den forstand, at de ikke kan tåle at have penge i banken, men at de godt kan lide at købe nye skibe. De skal lære, at det er bedre at tjene en masse penge og så få gælden ned,« udtaler Lau Svenssen.

Han håber, at Tsakos kan udnytte opturen på fragtmarkedet til at nedbringe selskabets gæld.