Henter kommentarer

Lille dansk aktie skyder op


Den danske BactiQuant-aktie skyder i vejret i onsdagens børshandel.

Aktien i det danske selskab stiger op mod 45 pct. Du kan se, hvad det koster at få fingrene i aktien ved at klikke på 'Bactiquant'.

B.T. og Euroinvestor samarbejder - derfor er artiklen på B.T.

Aktien er blevet markant mere værd, efter BactiQuant af Novo Nordisk er blevet opfordret til at afgive tilbud på en stor leverance af dets on-line prøvetagningsrobotter til endnu en Novo Nordisk-fabrik. Det oplyser det BactiQuant i en meddelelse onsdag.

Læs også: Jyske Bank: 'Det værste er ved at være overstået' for stor dansk aktie – det er tid til at købe den

»Det er med glæde at BactiQuant kan konstatere, at det igangværende strategiske samarbejde med Novo Nordisk [...], har betydet, at Novo Nordisk viser os den tillid, at vi nu får mulighed for at byde ind på endnu en markant leverance af vores on-line robotsamplere til en ny stor Fabrik.«

BactiQuant understreger, at der kun er tale om en opfordring til at deltage i et udbud. Den endelige potentielle ordre, vil først blive afgjort efter en kommende udbudsproces. Den kan strække sig over mange måneder, bemærker selskabet.

Læs også: 7 lette råd: Sådan kommer du i gang med at investere

»Det er endnu for tidligt at åbne champagnen – men vi er glade for den tillid som Novo Nordisk viser os – vi formoder det hænger sammen med det gode samarbejde vi har i forbindelse med implementeringen af den første leverance,« lyder det fra BactiQuants topchef, Morten Miller.

Projektet ligger ifølge BactiQuant-bestyrelsesformand Henrik Skaanderup »så langt ud i fremtiden«, at det ikke vil påvirke den allerede udmeldte guideline for 2024.

Læs også: De professionelles pixibog til regnskaber: Sådan kommer du i gang

Bactiquant har med egne ord udviklet en teknologi, der vil »revolutionere« den måde, som man kan overvåge bakterieforureningsniveauer i vand. Det skal sikre en optimal brug og håndtering af vand over hele verden.

Håbet er ifølge Bactiquant, at selskabet vil være »verdensførende inden for mobil- og onlineovervågning af bakterieforureningsniveauer.« Selskabet har hovedkvarter i Danmark og aktiviteter på fem kontinenter. Kunderne består af en bred vifte af industrier, som offentlige vandforsyningsvirksomheder eller industrier, der har brug for vandkøling eller kræver spildevandsbehandling.