Henter kommentarer

Lille elbil skaber stor frygt: Det kan ende med en udryddelsesbegivenhed


Den kinesiske bilproducent BYD har for nylig kunne præsentere en lille elektrisk bil med et lille prismærke, og det har sendt frygt ud i det resterende bilmarked.

Det skriver CNBC.

Den nye bil BYD Seagall er prissat til 69.800 yuan, hvilket svarer til omkring 70.000 kr. Den ekstremt billige elbil vækker opmærksomhed hos erfarne kræfter i branchen. 

Lanceringen af BYD Seagall skal ses som et »opråb til resten af bilindustrien,« og kaldes »en signifikant begivenhed.« Sådan fortæller Terry Woychowski, der er tidligere chef hos General Motors til CNBC.

Læs også: Dansk aktieperle steget 300 pct. - det mener Jyske Bank om aktien nu

Samtidig skaber den nervøsitet hos især amerikanske bilproducenter, som frygter, at de kinesiske bilproducenter potentielt kan ryste bilmarkedet med lavere priser på biler.

Den amerikanske interesseorganisation Alliance for American Manufactoring skrev i en rapport tilbage i februar, at de ser billige kinesiske biler som en voldsom trussel.

»Introduktionen af billige kinesiske biler - som er så billige, fordi de støttes af magten og finansieringen fra den kinesiske regering - på det amerikanske marked kan ende med at være en udryddelsesbegivenhed for den amerikanske bilsektor,« skrev interesseorganisationen.

Den amerikanske bilproducent Tesla måtte se sig overhalet indenom af BYD i antal salg af elbiler i 4. kvartal 2023.

Tesla har blandt andet kæmpet med lav efterspørgsel, og det har man forsøgt at løse ved at sænke priserne på sine bilmodeller. I et interview med Euroinvestor har fondschef hos New Deal Invest, Mads Christiansen, kunne fortælle, hvordan han ser Teslas efterspørgselsproblemer.

»Markedet ser, at priserne bliver sænket, og samtidig stiger volumen ikke så meget, som den tidligere har gjort, og så tænker markedet, at der kommer mindre overskud og bundlinje. Derfor falder prisen på aktien, og derfor skal man også være forsigtig lige nu,« kunne fondschefen fortælle.

Det kan du læse mere om her: Tesla-aktien er faldet tungt i år: Sådan ser to danske forvaltere på aktien

Læs mere: Økonom: Tesla-aktien slår bak – og nu begynder frygten at vise sig