Henter kommentarer

Markedsanalytiker: Danske investorer er aktieoptimister


Danskerne er aktieoptimister for 2023.

Det påpeger eToros markedsanalytiker, Jacob Westh Christensen. Han er dykket ned i en undersøgelse fra handelsplatformen om private investorers syn på markedet og investeringsudsigterne for 2023. Tallene viser, at de fleste danskere er optimistiske på 2023.

79 pct. af de adspurgte ønsker enten at fastholde det nuværende indbetalingsbeløb til at investere for eller at øge det i første kvartal. 12 pct. af de adspurgte ønsker at mindske indbetalingsbeløbet »i en vis grad«, mens 8 pct. ønsker at investere for »mærkbart« mindre.

Læs også: Markedsanalytiker: Særlig strategi sikrede danskere mod at blive slået ud af aktienedturen

»Danskerne har læst i historiebøgerne, for hvis vi skal tro historien, har 2023 da også forudsætningerne for at blive et år med positivt afkast,« forklarer han og uddyber:

»Det er sjældent, at aktiemarkedet oplever flere år i træk med nedgang.«

I de seneste seks negative årlige afkast på det danske OMXC20-indeks siden 2000 har fem af de seks negative afkast været efterfulgt af et år med et tocifret positivt afkast og en gennemsnitlig årlig stigning på 14 pct., bemærker man hos handelsplatformen..

»Forventningerne til afkastet i 2023 er generelt positive, men også realistiske,« lyder det fra Jacob Westh Christensen.

Omkring hver tredje dansker (30 pct.) forventer et positivt afkast på mellem 0-10 pct. på investeringsporteføljen. Kun hver
sjette (17 pct) forventer et negativt afkast i spænet på minus 10-0 pct. Omkring hver tiende (11 pct) forventer at slutte året
»fladt«.

Undersøgelsen er foretaget blandt 10.000 privatinvestorer i 12 lande, herunder 500 i Danmark.

25 pct. af de danske investorer er begyndt at investere inden for de seneste 2 år, og 44 pct af dem har investeringer til en samlet værdi af over 400.000 kr.


Læs også: Markedsanalytiker om Tesla: Ny tid venter