Henter kommentarer

Medie: Tesla vil fyre 10 pct. af medarbejderne


Den amerikanske elbilgigiant Tesla vil fyre mere end 10 pct. af sine medarbejdere på verdensplan. 

Det skriver internationale finansmedier som Bloomberg og Reuters med reference til en intern-email, som mediet Electrek skulle være i besiddelse af. 

Det vil svare til omtrent 14.000 medarbejdere, da Tesla har en samlet medarbejderstab på omkring 140.000 ansatte på verdensplan, skriver mediet. 

Læs også: Rammer laveste niveau i 20 år - 'absolut værste, jeg har set i min karriere'

I emailen skriver topchef Elon Musk, at selskabet de seneste år er vokset hastigt, og at væksten har ført til, at flere roller overlapper hinanden. Og i arbejdet med at klargøre selskabet til den næste vækstfase, er det vigtigt at kigge på alle aspekter af virksomheden i forhold til at sikre omkostningsreduktioner og øget produktivitet.  

»Som en del af denne indsats har vi foretaget en grundig gennemgang af organisationen og truffet den vanskelige beslutning om at reducere vores bemanding med mere end 10 pct. globalt,« skriver Elon Musk i mailen ifølge Electrek

Tesla har endnu ikke kommenteret historien. 

Læs også: 'Fantastisk for investorerne' - særlig gruppe af aktier har leveret vildt afkast

Tesla har haft det hårdt i 2024 indtil videre, hvor selskabets aktie har blødt på børsen. Det skyldes blandt andet, at selskabet indtil videre har præsenteret investorerne for skuffende leveringstal i årets første kvartal. 

Elbilproducenten leverede 386.810 nye biler i første kvartal. Det tal ligger væsentlig lavere end det analytikerne havde forventet - nemlig 457.000 leveringer. 

Tesla-aktien er således faldet med 31 pct. i år indtil videre.