Henter kommentarer

Rammer laveste niveau i 20 år - 'absolut værste, jeg har set i min karriere'


Aktiviteten på det kinesiske aktiemarked er faldet sammen til det dårligste niveau i årtier.

Ved børsnoteringer på det kinesiske fastland har kinesiske virksomheder kunne rejse omkring 6,4 mia. dollar i år, hvilket er det laveste niveau nogensinde, viser data. Det skriver Financial Times.

Omny Studio Clip

Sådan reagerer investorerne på konflikten i Mellemøsten

Derudover har de kinesiske virksomheder rejst omkring 1,6 mia. dollar på udenlandske markeder herunder Hong Kong, hvilket er det laveste niveau siden 2003.

»Med hensyn til global investorinteresse i Kina, er det absolut det værste, jeg har set i min karriere,« lyder det fra Wang Chi, der er investeringschef hos UOB KayHian i Hong Kong.

Denne nedtur er med til at understrege, hvordan tabet af momentum i verdens næststørste økonomi har tynget investorernes tillid, skriver FT.

Millionærklubben byder torsdag 25. april indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Denne gang zoomer Millionærklubben ind på nogle af verdens vækstøkonomier og undersøger, om investeringsmulighederne er værd at satse på eller nærmere lidt for risikable.

Debatten styres af Millionærklubbens faste vært, Bodil Johanne Gantzel, og panelet består af markedsdeltagere og analytikere, der til daglig arbejder med Emerging Markets- investeringer. Billetter kan købes her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer

Læs også: 'Fantastisk for investorerne' - særlig gruppe af aktier har leveret vildt afkast

Læs også: Forudser at de økonomiske konsekvenser kan blive »enorme«