Henter kommentarer

Meldinger om flere eksplosioner – så voldsomme kursfald kan du forvente


Aktiemarkederne »styrtbløder« torsdag morgen – og der er lagt op til brede kursfald.

Sådan lyder det i en kommentar fra Handelsbanken. Det skal ses i lyset af, at de asiatiske aktiemarkeder i skrivende stund falder 1,5 – 3 pct., mens de europæiske aktiefutures falder 3,5 – 4 pct. På den anden side af Atlanten står de amerikanske aktiemarkeder til at falde 2,2 pct.

Læs også: Rusland har igangsat militær operation i Ukraine

Den svenske storbank kæder kursfaldene sammen med, at Rusland natten til torsdag kl. 04.00 indledte en militæroperation i Ukraine. Markederne reagerer på, at Rusland har »angrebet Ukraine flere steder med missiler og landtropper i øst,« lyder det fra Handelsbanken.

Hos Sydbank forventer man også markante kursfald fra morgenstunden på de europæiske børser.

Læs også: Store rystelser venter de europæiske aktiemarkeder

Udviklingen har fået olieprisen til at brage i vejret, så den nu ligger på over 100 dollar pr. tønde, hvilket er første gang siden 2014.

Udmeldingerne kommer efter, at Putin har sat gang i en militæroperation i Ukraine, og at der meldes om eksplosioner i større ukrainske byer.

Læs også: Rusland suspenderer aktiehandel

Hos Jyske Bank hæfter man sig ved, at de »foreløbige meldinger tyder på et ganske omfattende angreb. Biden har annonceret, at USA vil indføre meget skrappe sanktioner. Putin har opfordret Ukraine til at overgive sig og advarer andre lande om at blande sig.«

»Der er selvsagt betydelig usikkerhed om udviklingen, men investorerne vil givetvis fokusere på udviklingen i olieprisen og naturgaspriserne i Europa, udtalelser fra de politiske ledere, hvor der allerede er annonceret skrappe sanktioner,« skriver Jyske Bank i en kommentar torsdag morgen.