Henter kommentarer

Store rystelser venter de europæiske aktiemarkeder


Der er udsigt til omfattenede fald i Europa, når torsdagens handel om få timer går i gang.

Det skriver CNBC, efter meldinger om at Rusland har igangsat en militær operation i Donbass i det østlige Ukraine.

Det britiske FTSE-indeks ventes at åbne 176 point lavere, tyske DAX ventes at åbne 526 point lavere, mens det franske CAC 40-indeks spås at åbne 229 point lavere.

Dermed er der lagt op til store rystelser på de globale aktiemarkeder, skriver mediet.

På den anden side af Atlanten lukkede Nasdaq-indekset i et fald på 2,5 pct. onsdag, og i Asien er de japanske og kinesiske aktier faldet mere end 2 pct.

Onsdag lød det fra Danske Bank, at en eskaleret konflikt ville udløse betydelige kursfald særligt i europæiske aktier. Læs mere her.

Det var i en uventet tv-tale natten til torsdag dansk tid, at den russiske præsident Vladimir Putin meldte ud om sine planer.

»Jeg har truffet beslutningen om en militær operation,« sagde han blandt andet i talen, skriver Ritzau på baggrund af nyhedsbureauet AFP.

I samme omgang meldte Putin, at Rusland ikke har planer om at besætte ukrainsk territorium, men at Rusland vil reagere med det samme, hvis udenlandske magter blander sig". Læs mere her.

Tirsdag varslede EU's 27 medlemslande en række sanktioner mod Rusland. De omfatter blandt andet, at nogle russiske banker har begrænset adgang til EU's kapitalmarkeder.

Læs også: Danske Bank: Sådan kan en eskaleret konflikt ramme aktierne

Læs også: Rusland har igangsat militær operation i Ukraine