Henter kommentarer

Mens Putin invaderer Ukraine skyder guldprisen i vejret

(ARKIV) FILE PHOTO: Gold bars of one kilogram are placed on a table at a plant of gold refiner and bar manufacturer Argor-Heraeus SA in the southern Swiss town of Mendrisio, March 1, 2012. Guldindustrien er ramt af en krise. Der sendes guldbarrer med falske kvalitetsstempler på markedet. Eksperter siger, at det er hvidvask af beskidte penge. Det skriver Ritzau, torsdag den 29. august 2019.. (Foto: Pascal Lauener/Ritzau Scanpix)
(ARKIV) FILE PHOTO: Gold bars of one kilogram are placed on a table at a plant of gold refiner and bar manufacturer Argor-Heraeus SA in the southern Swiss town of Mendrisio, March 1, 2012. Guldindustrien er ramt af en krise. Der sendes guldbarrer med falske kvalitetsstempler på markedet. Eksperter siger, at det er hvidvask af beskidte penge. Det skriver Ritzau, torsdag den 29. august 2019.. (Foto: Pascal Lauener/Ritzau Scanpix) Foto: Pascal Lauener
Vis mere

Mens der er udsigt til store fald på de globale aktiemarkeder torsdag morgen, er historien en anden for guldprisen, der netop har passeret det højeste niveau i mere end et år

Guld handles nu til 1949 dollar per ounce, skriver Bloomberg.

Prisen på guld er steget i løbet af de seneste par uger, hvor spændingerne mellem Ukraine og Rusland er taget til.

Ifølge John Feeney, forretningsudviklingschef hos Guardian Gold Australia, skyldes handlerne, at guldbarrer er en sikker havn midt i konflikten, der netop har udviklet sig til en krig.

Også olieprisen er skudt i vejret, efter der natten til torsdag kom meldinger om eksplosioner i den ukrainske hovedstad Kiev.

Futures for en tønde Nordsøolie målt på Brent-noteringen er steget 4,69 pct., ifølge CNBC. Det svarer til, at en tønde olie ligger på 101,38 dollar pr. tønde. Det er første gang siden 2014, at olieprisen krydser 100 dollar pr. tønde.

Læs også: Store rystelser venter de europæiske aktiemarkeder

Læs også: Lau Svenssen: Indgreb mod Rusland vil ramme disse danske aktier