Henter kommentarer

Messi får "et stort antal" kryptovaluta i lønpakken


 

Leo Messis opsigtsvækkende skifte fra Barcelona til Paris Saint-Germain bliver nu en tand mere opsigtsvækkende.

Ifølge den franske storklubs hjemmeside vil den argentinske boldkunstner få en andel af sin nye løn i kryptovalutaen »$PSG Fan Tokens«. Det skriver Finans.

Paris Saint-Germain udviklede i 2018 deres egen kryptovaluta baseret på den sædvanlige blockchain-teknologi, der første gang så dagens lys som fundamentet under bitcoins. Ifølge fodboldklubben bliver valutaen brugt af fans til at betale for personlige videoopkald med stjerner, eller man kan vælge sit eget motiverende statement, som spillerne eftersigende skulle kunne se i omklædningsrummer før vigtige kampe.

Kryptovalutaen er blevet til i et samarbejde med Socios.com, der har udviklet et koncept for fodboldfan tokens til flere europæiske topklubber. Herunder i øvrigt også for Barcelona, som Messi tilbragte 20 år hos inden skiftet til Paris.

Ifølge Socios.com og PSG giver fan tokens i kombination med en App, hvor brugerne har forskellige muligheder, en helt unik måde, hvorpå fans kan få indflydelse og komme tættere på deres klub.

Den danske ishockeyklub Rungsted Seier Capital udbetalte en årgang løn til en af deres spillere i bitcoin efter, at den danske kryptorigmand Niklas Nikolajsen blev hovedsponsor for klubben, der er ejet af Lars Seier Christensen.

Ifølge Coinmarketcap har PSG's kryptovaluta en markedsværdi på 116 mio. dollar. Euroinvestor viser aktuelle kurser for de 100 største kryptovaluta i verden. Her er Curve Dao Token den mindste kryptovaluta med en værdi på 776 mio. dollar.

Læs også: Ukendt amerikansk børsmægler sætter ild i dansk aktie

Læs også: FLSmidth-topchef: Ordrebogen tilbage på niveau med 2019