Henter kommentarer

| Opdateret

Milliarderne ruller ind hos Ørsted - det venter energigiganten af 2023


Den danske energigigant Ørsted er torsdag aften kommet med foreløbige regnskabstal for 2022.

Ørsted forventer for 2022 et driftsoverskud (EBITDA), der før af- og nedskrivninger ses lande i niveauet 21,1 mia. kr. Det ligger inden for det spænd, som Ørsted tidligere har meldt ud.

Det er samtidig en stigning på 5,3 mia. kr. sammenlignet med 2021.

Læs også: Køber massivt op i C25-selskab

Ørsted fik med egne ord gavn af selskabets »alsidige portefølje og opnåede markant højere indtjening« på landvind- og solenergiforretningen samt selskabets kraftvarmeværker og gasaktiviteter, end energiselskabet havde forventet i begyndelsen af året. Ørsteds indtjening i Offshore faldt omvendt.

»Det uventede fald i Offshore skyldtes primært negative effekter fra prissikringer og forsinkelser på konstruktionen af vores Hornsea 2 og Greater Changhua 1 & 2a-projekter,« bemærker Ørsted i den forbindelse.

Ørsted venter i det nye år et driftsoverskud på 20-23 mia. kr.

»Vores forventninger til EBITDA antager en markant højere indtjening i Offshore, uændret niveau i Onshore og en markant lavere indtjening i Bioenergy & Other sammenlignet med 2022,« lyder det i en kommentar fra Ørsted.

Det er udsigterne for Ørsted, der i løbet af de seneste 12 måneder har oplevet en aktiekurs, der er faldet næsten 13 pct.

Investorer har dog søgt tilbage mod Ørsted-aktien, der er steget 13,3 pct. i løbet af de seneste tre måneder.

Læs også: Storbank advarer: Investorerne bliver snydt - de er ikke forberedte på det som kommer

Læs også: Aktiechef: Vær 'forsigtig' med denne slags aktier