Henter kommentarer

| Opdateret

Formueforvalter har større position i C25-aktie: 'Det er mere at komme efter'


En lækkerbisken.

Det vil tyske DB Schenker være for den danske transportmastodont DSV. Det mener i hvert fald Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos Artha Kapitalforvaltning. Den danske milliardforvalter fokuserer især på nordiske og danske aktier og har derfor fulgt opkøbsrygterne, der følger DSV og DB Schenker.

»Sikke en lækkerbisken det vil være for DSV. Jeg tror ærlig talt ikke, at markedet vil stille de helt store spørgsmål, medmindre prisen er helt hen i vejret,« lyder det fra Lars Hytting i en kommentar tirsdag morgen.

Artha Kapitalforvaltning har med egne ord en »større« position i DSV, og den danske transportaktie har fået lov til at fylde mere i porteføljen, end DSV fylder i C25-indekset.

»Jeg er meget positiv på aktien, og fik da kun købt yderligere her i efteråret. Jeg mener, at der er meget mere at komme efter i aktien,« udtaler han.

Læs også: Topstrateg forudså store kursfald - nu advarer han igen

For ham at se vil et opkøb også blive positivt modtaget, selvom DSV skal ud og hente penge i markedet for at sponsere handlen.

»Der kan sælges nye aktier på et øjeblik til den finansiering,« lyder det fra aktiechefen.

Den tyske transportforretning DB Schenker har længe været udpeget som et muligt opkøbsmål for det danske C25-selskab. Spørgsmålet er dog, om den tyske stat og Deutsche Bahn, som ejer DB Schenker, kan finde på at sælge den tyske transportforretning til en kapitalfond eller selv børsnotere selskabet.

Når DSV fremhæves som mulige købere, så skyldes det, at DSV har adskillige vellykkede opkøb i bagagen. DSV bliver derfor omtalt som »opkøbskonger« hos Artha Kapitalforvaltning.

Børshuset ABG Sundal Collier er enige i, at DSV er helt fremmest i feltet af mulige købere af den tyske logistikforretning, skriver Børsen.

»Jeg har svært ved at se nogen, der kan matche de synergimuligheder, som DSV har. Det, der er risikoen, er, at den tyske stat og Deutsche helt klart ser en børsnotering som en mulighed og noget, man kommer til at køre som et parallelt spor. I sidste ende afhænger det af, hvordan kapitalmarkederne ser ud,« udtaler  børshusets aktieanalytiker, Stig Frederiksen, til avisen.

DSV-aktien er steget næsten 19 pct. i løbet af de seneste tre måneder. Transportaktien er dog faldet omkring 11 pct., når man ser på udviklingen over de seneste 12 måneder.

Artha Kapitalforvaltning har omkring 17 milliard kr. under forvaltning.

Læs også: Krypto i comeback - det kan være forklaringen

Læs også: Stort finansmedie: USAs justitsministerium vil sagsøge techgigant