Henter kommentarer

| Opdateret

Milliardforvalter om chokmelding fra GN: 'Et cirkus'


»Det er et cirkus uden lige.«

Sådan lyder reaktionen fra Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos Artha Kapitalforvaltning. Det er reaktionen på, at høreapparatselskabet GN Store Nord i 11. time dropper en omdiskuteret kapitaludvidelse for at mindske GNs milliardgæld.

Kapitaludvidelsen har vagt undren, fordi eksisterende aktionærer bliver udvandet, når GN inviterer nye investorer ind i ejerkredsen. Det fordeler GN Store Nords værdier og fremtidige indtægter ud på flere hænder. Det er også i det lys, at GN's aflyste pengejagt skal ses.

Læs også: GN Store Nord med vild melding før stormøde

»Jeg er spændt på, hvad der sker herfra. Jeg synes, at det er brandærgerligt, at man har meldt en kapitaludvidelse ud og så trækker den tilbage dagen før generalforsamlingen,« udtaler Lars Hytting og uddyber:

»Man skulle aldrig have annonceret en kapitaludvidelse, men i stedet have fokuseret på to andre muligheder. Den ene er at sælge Hearing, den anden er at fremskaffe et mindre beløb uden stor kapitaludvidelse. GN har bemyndigelse til at måtte udstede op til 20 pct. af aktiekapitalen i nye aktier, og kombineret med en langsigtet spareplan ville man kunne komme i mål.«

»Som aktionær mener jeg helt klart fokus skal rettes på punkt 1. Slut med at stritte imod, og tid til at få værdierne frem. Synergier mellem Hearing og Audio har alle dage været begrænset, så lad os få et nyt GN med fokus på Audio og med kapital på lommen,« lyder det fra Lars Hytting.

Læs også: Professionel investor om dansk folkeaktie: 'Den burde være i enhver portefølje'

Han hæfter sig ved, at GN-aktien er faldet op mod 25 pct. siden GN Store Nord afslørede dets planer om en kapitaludvidelse. Før pengejagt-udmeldingen handlede GN-aktien i niveauet omkring kurs 195. Nu handler den til kurs 141.

»Det er en dårlig måde at skabe værdi for aktionærerne på,« lyder dommen fra Lars Hytting.

Læs også: 3 drømmeaktier: 'Det er nok den ultimative ønskeaktie'

Han har længe været fortaler for GN Store Nord, som Artha Kapitalforvaltning også har investeret. Aktiechefen har gentagne gange kaldt GN Store Nord for en billig og undervurderet aktie. Den opfattelse holder han fast i:

»GN-aktien er så billig, og der er så meget potentiale, at alt kan ske.«

Hvad mener du om GN Store Nord-ledelsen?
»Det er ikke super overbevisende. Jeg er glad for, at man lytter til den kritik, der har været, men jeg er spændt på, hvad der kommer frem på generalforsamlingen,« udtaler Lars Hytting.

Læs også: GN Store Nord-aktien sendt ud i brutal nedtur: Forstå historien bag

Læs også: Jyske Bank om dansk folkeaktie: Vent med at købe flere