Henter kommentarer

3 drømmeaktier: 'Det er nok den ultimative ønskeaktie'


Hvilke aktier drømmer du om at have i porteføljen?

Det spørgsmål har Euroinvestor stillet aktiechef Michael Friis Jørgensen fra rådgivningsvirksomheden HC Andersen Capital.

Han fremhæver tre aktier, der ikke passer ind i porteføljen, fordi tiden og prisen ikke er rigtig. Den tredje grund er, at han via andre aktier er eksponeret mod samme trend eller faldgruber.

Linde
Den første aktie, som aktiechefen fremhæver, er Linde-aktien. Linde er specialiseret inden for industrigasser med forretning i flere end 100 lande.

»Linde-aktien er simpelthen for dyr,« udtaler Michael Friis Jørgensen og tilføjer:

»Mit dilemma er, at Linde har været en imponerende compounder-aktie. Selskabet står enormt stærkt i den grønne omstilling - især på grund af hydrogens rolle.«

Læs også: Kapitalforvalter om meget billig aktie: Interessant case trods katastrofal beslutning

»Det er nok den ultimative ønskeaktie. Jeg har kigget på den i nogle år, fordi de har en enormt stærk kapitalallokering.«

Udfordringen er ifølge aktiechefen, at Linde handler til en P/E-værdi på 27,1, hvilket er for dyrt for aktiechefen. Det er ud fra tankegangen om, at selv guld kan købes for dyrt.

»Det er den ultimative aktie, som jeg slår op og kigger på en gang om ugen,« udtaler han.

Han går med egne ord bare og vente på, at Linde-aktien for et stort nok tilbagefald til, at det giver mening at købe sig ind i aktien.

Linde-aktien er steget med 35,3 pct. de senesete 12 måneder.

2) Teradyne
Den næste drømmeaktie, som Michael Friis Jørgensen peger på, er amerikanske Teradyne. Selskabet med flere end 6.000 ansatte står ifølge ham til at vinde på to megatrends. Det skyldes Teradynes to store forretningsområder.

Teradyne har specialiseret sig i testudstyr til halvledere – også kaldet microchips eller semiconductors - samt såkaldte kollaborative robotter.

Teradyne er imidlertid også eksponeret sig mod robotindustrien med købet af de to danske robotselskaber, Universal Robots i 2015 og Mobile Industrial Robots i 2018

Teradyne står til at vinde på automatiseringsbølgen samt trenden inden for kunstig intelligens.

Læs også: Særlig investorkonto hitter blandt unge

»Teradyne er cyklisk på niveau med andre chipaktier. Derfor har jeg tøvet med at købe den - især fordi jeg i forvejen har en meget stor position i ASML. Det er en af dem, som jeg bare skal have taget mig sammen til at købe,« udtaler han.

Teradyne aktien er faldet med 7,4 pct. de seneste 12 måneder, og handler dermed til en P/E på 33,21.

3) UiPath
Aktiechefens tredje drømmeaktie er aktien i UiPath. Vi taler om et amerikansk softwareselskab med godt 4.000 ansatte, som laver kunstig intelligens.

Selskabet har specialiseret sig i software, der kan automatisere forskellige processer, for eksempel i forbindelse med indhentning af data til en forsikringssag, fortæller Michael Friis Jørgensen.

»UiPath-aktien har gået under radaren, men det er et selskab som dem, der kan være med til at mindske inflationen, der udspringer af et brandvarmt arbejdsmarked,« udtaler aktiechefen.

UiPath kan automatisere forskellige former for administration. UiPath forsøger ikke at erstatte en person, men at erstatte nogle af vores kedelige opgaver, forklarer han.

UiPath er med hans ordi »kke ultrabillig, men prissætningen begynder at være der.« Investorerne er bare stadig bekymrede for, hvad makroøkonomien betyder for et selskab som UiPath.

»UiPath er modsat mange selskaber i den branchen meget tæt på at være profitabel,« fortæller aktiechefen.

»Den er på min ønskebænk og jeg er tættere på at trykke på købsknappen.«

UiPath-aktien handler til en P/E på 265,9, efter at være faldet med hele 44,6 pct. de seneste 12 måneder.

Læs også: Pensionsgigant: Forfærdeligt år for danskerne

Læs også: Klar til årsopgørelsen? Disse fradrag må du ikke glemme