Henter kommentarer

| Opdateret

Milliardinvestor har købt Zealand Pharma-aktier - her er forklaringen

Der er en spændende udvikling i gang hos biotekselskabet Zealand Pharma, lyder forklaringen.

Den kommer fra Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos Artha Kapitalforvaltning. Han sætter nu ord på, hvorfor den danske milliardforvalter har købt aktier i det lille danske biotekselskab.

»Jeg synes for alvor, at selskabet er i bevægelse,« lyder det fra Lars Hytting om det danske selskab, der har specialiseret sig inden for produkter rettet mod diabetes, fedme samt tarmsygdomme.

Læs også: Ild i Zealand Pharma-aktien: 'De har ramt bingo'

Artha Kapitalforvaltning er blandt dem, der har været med i biotekselskabets rettede emission forleden. Det er en manøvre, hvor store investorer har mulighed for at købe aktier i et selskab mod at få en lille rabat på aktiekursen.

Zealand Pharma har solgt i alt 4,98 millioner aktier, hvor Artha Kapitalforvaltning købte en luns til kurs 158 kr., hvilket svarede til en rabat på 5,4 pct. i forhold til tirsdagens lukkekurs på 167 kr.

Den rettede emission betød, at Zealand Pharma sikrede sig 786 mio. kr., der skal bruges til at udvikle selskabets pipeline. Det kan du læse mere om i artiklen Zealand Pharma sikrer sig 786 mio. kr.

Læs også: Danske Bank om Zealand Pharma: Fase 3-data er et 'home run'

Zealand Pharma har tiltrukket sig stor opmærksomhed, siden selskabet forleden kom med opløftende fase 3-data for sin  sin lægemiddelkandidat Glepaglutid til behandling af korttarmssyndrom. Biotekselskabet er da også »på rette vej,« mener Lars Hytting.

For ham at se er Zealand Pharma på vej ud af kassen , der har haft mærkatet »biotek med høj risiko.«

»Jeg synes, at der er kommet styr på ledelsen i selskabet, og det virker som om, at risikoen er reduceret markant på det område. Zealand er ikke længere ”make or break”, men bevæger sig med hastige skridt mod 'proof of concept',« forklarer Lars Hytting og tilføjer:

»Jeg bidrager altid gerne, hvis potentialet er til stede, samt ikke mindst hvis produkt kan gøre verden til et bedre sted.«

Artha Kapitalforvaltning har omkring 17 mia. kr. under forvaltning. Den institutionelle investor fokuserer via sine forskellige aktiefonde særligt på nordiske og danske aktier.  Zealand Pharma-aktien røg i kapitalforvalterens aktiefond, Artha Responsible.

Læs også: Zealand Pharma efter Novo-aftale: Det skal der ske nu

Læs også: Biotekaktien er tordnet op – derfor holder garvet investor fast i aktien