Henter kommentarer

Minister: Skæve ejendomsvurderinger behandles indenfor 14 dage


 

Har man klaget til Vurderringsstyrelsen over sin nye boligvurdering, kommer der ikke til at gå længe inden man får et svar. 

Det siger skatteminister Jeppe Bruus (S) til Børsen

»Vurderingsstyrelsen behandler sagerne inden for 14 dage, og den gennemsnitlige sagsbehandlingstid er p.t. på en uge. Det, mener jeg, er en fornuftig sagsbehandlingstid, men jeg følger naturligvis udviklingen,« lyder det fra ministeren til avisen.

Læs også: Skatteekspert i skarp kritik: Boligejere beskattes af fiktiv værdi

Det er lige over to uger siden, at Vurderingsstyrelsen offentliggjorde de foreløbige 2022-vurderinger for alle 1,7 mio. danske boligejere.

Kort tid efter kunne man i medierne læse en lang række af ekstreme tilfælde, blandt andet hvor værdien af grunden oversteg værdien på både grunden og ejendommen.

Derfor skal 68.000 af de 1,8 mio. nyligt offentliggjorte foreløbige ejendomsvurderinger blandt andet gennemgås for fejl.

Skatteministeriet har også erkendt, at der i en række af ejendomsvurderingerne er blevet begået åbenlyse fejl. 

»I de fleste tilfælde er der tale om fejlfortolkning af plangrundlaget eller datafejl. Vurderingsstyrelsen er i gang med at rette åbenlyse fejl, der giver markante afvigelser,« lyder det fra Skatteministeriet ifølge TV 2.

Læs også: Hver tredje ejendomsvurdering er skæv

Læs også: Nu skal 68.000 ejendomsvurderinger gennemgås for fejl