Henter kommentarer

Skatteekspert i skarp kritik: Boligejere beskattes af fiktiv værdi

Henning Boye Hansen, chefkonsulent i revisionsfirmaet BDO
Henning Boye Hansen, chefkonsulent i revisionsfirmaet BDO Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere

Flere boligejere har fået en højere grundværdi end ejendomsværdi, og dermed ser det ud til, at boligejerne ville kunne tjene millioner ved at rive deres hus ned og i stedet bruge grunden til noget andet.

Sådan skriver Berlingske, der har talt med flere kilder, som kritiserer at de nye foreløbige ejendomsvurderinger bliver beskattet af, hvad deres grund potentielt kan bruges til, fremfor hvad grunden bliver brugt til.

»Jeg synes ikke, man skal betale mere i grundskyld end naboen, bare fordi man er beliggende på en grund, hvor man gerne må have et større hus. Det tror jeg simpelthen ikke, der er nogen, der forstår logikken i,« siger Henning Boye Hansen, skattespecialist og partner i BDO Danmark, til Berlingske, som opfordrer til, at Folketinget ændrer reglerne.

Også analysechef i CEPOS, Otto Brøns-Petersen, deler samme overbevisning som Henning Boye Hansen.

Ejendomsvurderingerne blev frigivet for knap to uger siden, og på baggrund af dem bliver boligejernes skat beregnet i 2024. Det sker, selvom der faktisk er tale om foreløbige vurderinger, imens de endelige vurderinger først er på bordet i 2025.

Siden da er det væltet frem med eksempler på, at de foreløbige ejendomsvurderinger har ramt skævt. DR har blandt andet kortlagt, at cirka hver tredje ejendomsvurdering er pilskæv. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Disse boligejere bliver forgyldt af de nye boligskatteregler

Læs også: Dansk vagthund går ind i sag om ejendomsvurderinger