Henter kommentarer

Musk tweeter - bitcoin styrtdykker


 

Kryptovalutaen bitcoin fortsætter de vilde udsving og endnu engang er det Tesla-stifteren Elon Musk, der får markedet til at koge med et tweet i løbet af weekenden. Denne gang falder bitcoin imidlertid brat. Tidligere mandag nåede bitcoin en kort overgang op over 58.000 dollar - og var sågar tæt på 59.000 dollar-mærket - men er siden den top faldet over 11 pct. tillbage.

»... Bitcoin og ethereum ser ud til at være for høje,« anerkendte Elon Musk på Twitter i en ordveksling med den kendte finansmand Peter Schiff, der slog sit navn fast ved præcist at forudsige finanskrisens komme tilbage i 2008.

Peter Schiff er selv en stor tilhænger af guld og andre ædelmetaller og han anser både dollar og bitcoin for at være »bullshit«.

Flere iagttagere mener, at mandagens nedtur i bitcoin kan være påvirket af Musks tweet.

»Mestendels skyldes det et massivt overkøbt marked kombineret med Elon Musk, der siger at det virker lidt overkørt,« lyder det fra senioranalytiker Jeffrey Halley, en senioranalytiker fra Oanda Gorp til Bloomberg.

Strateger fra storbanken JP Morgan Chase & Co har ifølge Bloomberg advaret om, at likviditeten i bitcoin er lavere end på aktiemarkedet og i guld, hvilket betyder, at selv mindre handelsflow kan have en stor betydning for prisdannelsen.

»Nye investorer i bitcoin skal være forberedt på store udsving og på, at priserne kan falde ligeså pludseligt og skarpt som de er steget,« sgier Neil Wilson, chefanalytiker fra Market.com til Bloomberg.

Læs også: Så meget er renten på realkreditlån steget i år

Læs også: Aktien er vokset stort i 2020 - det er analytikernes syn på Ericsson-aktien