Henter kommentarer

| Opdateret

'Nogle spekulerer voldsomt i Green Hydrogen Systems-aktien'


Aktien i Green Hydrogen Systems falder op mod 14 pct. tirsdag formiddag.

Det danske selskab har ellers oplevet en eksplosiv stigning de seneste måneder. Den lille brintaktie er steget 227 pct. i løbet af den seneste måned. Det er også i det lys, at kursfaldet skal ses, lyder det fra teknisk analytiker Lars Persson, der blandt andet er kendt fra Millionærklubben.

Læs også: Dansk aktie er steget 277 pct. på en måned – det forventer selskabet af 2023

»Det er klart, at nogle bliver fristet af at tage gevinst hjem efter GHS-aktiens eksplosive stigning. Uanset om du købte på 20 eller på 28, så har du tjent godt på aktien. Udfordringen er bare, at nogle har købt til kurs 38, fordi de tænker, at aktien skal videre op. Der kan bare godt gå nogen tid, før den kommer tilbage til det niveau,« påpeger han.

Han benytter sig af teknisk analyse, hvor man forsøger at identificere mønstre eller trends i kursudviklingen, som giver et kvalificeret bud på, om aktiekursen skal op eller ned. Han har også bidt mærke i GHS-aktiens opsigtsvækkende stigning. Den kan du se her.

Green Hydrogen Systems producerer elektrolyseanlæg, der kan udvinde brint, som ventes at spille en rolle i den grønne omstilling.

GHS-aktien falder, efter det danske selskab har fremlagt friske regnskabstal for 2022. I den forbindelse gav Green Hydrogen Systems også sit bud på udviklingen i 2023. Det kan du læse mere om her.

Læs også: GHS-aktie er rødglødende – 'den er som forvandlet'

Hvis du har købt op i GHS-aktien – eller overvejer det – så skal du overveje især én ting, understreger Lars Persson:

»Du skal gøre op med dig selv, om du har købt aktien, fordi den har store udsving, som du kan forsøge at udnytte, eller fordi du er langsigtet investor.«

Læs også: Green Hydrogen Systems modtager sin største ordre nogensinde

Selvom Green Hydrogen Systems har tiltrukket sig opmærksomhed efter at have sikret sig en stor ordre på selskabets elektrolyseanlæg, så er der nogle, der spekulerer voldsomt i GHS-aktien, mener Lars Persson.

For ham at se er der ekstraordinær omsætning i aktien. Handlen med den lille danske brintaktie er med hans ord »eksploderet« siden 5. januar 2023.

»Der er helt sikkert nogle, der spekulerer voldsomt i aktien. Det er daytraders paradise,« udtaler han.

Lars Persson har tidligere omtalt GHS-aktien som en meme-aktie.

Fænomenet meme-aktier dækker over aktier, der tiltrækker sig opmærksomhed på sociale medier uden at interessen nødvendigvis bunder i selskabets nøgletal eller fundamentale værdier.

Læs også: GHS-aktie er rødglødende – 'den er som forvandlet'

Læs også: Green Hydrogen Systems modtager sin største ordre nogensinde