Henter kommentarer

Nordea advarer om kursfald: Det kan man godt frygte lige nu


Kursfald. Det kan blive det billede, som vi vil se på aktiemarkedet de kommende dage.

Det vurderer man hos Nordea i en kommentar forud for to vigtige rentemøder, der kan få betydning for, om dine aktier stiger eller falder.

Der er rentemødet hos den amerikanske centralbank – Federal Reserve (Fed) – på onsdag samt rentemødet hos Den Europæiske Centralbank (ECB) på torsdag, der kan få investorerne til at sælge ud af aktierne efter aktieopturen i januar, lyder det fra den nordiske storbank.

»Man kan godt frygte, at investorerne tager gevinst forude for månedsskifte og de meget vigtige begivenheder fra onsdag og ugen ud (altså i februar måned),« lyder det i et skriv fra bankens chefanalytiker, Niels Christensen, der uddyber:

»Meldingerne fra Fed og ECB vil bliver meget afgørende for stemningen på rentemarkederne i februar. Det ligger i kortene, at Fed vil være mindre aggressiv end ECB, men vi kan blive overrasket.«

Læs også: Dansk folkeaktie sendt ud i kursfald: 'Investorer slap for en snitter'

Markedet forventer, at den amerikanske centralbank vil præsentere en renteforhøjelse på 25 basispunkter (bp). Alt andet vil være en overraskelse, fastslår Niels Christensen. Markedsreaktionen vil ifølge ham dog afhænge af den kommentar fra Federal Reserve, der følger med den ventede renteforhøjelse.

»Fastholder Fed høgeagtige toner og signalerer flere renteforhøjelser på de kommende møder, vil det skuffe aktiemarkederne og understøtte dollaren, mens signaler om at toppen af rentecyklussen er nær vil skabe den modsatte markedsreaktion,« lyder det fra chefanalytikeren.

Nordea tror på det første, understreger han.

Forventningerne til Den Europæiske Centralbank er lige så »faste«, som de er til Federal Reserve, vurderer han. Forventningen er dog, at ECB vil hæve renten med 50 bp i stedet for 25, forklarer han.

Læs også: Analytiker forudser: Dette aktiv kan give bedre afkast end aktier i år

Læs også: Folk vælter ind i dansk aktie – nu hejser eksperter advarselsflaget