Henter kommentarer

Nordisk kæmpe vil rive dansk selskab af børsen


Sanistål kan snart være fortid på den danske børs, for svenske Ahlsell AB ønsker at købe alle aktier i selskabet.

Det oplyser Sanistål i en meddelelse til fondsbørsen tirsdag morgen.

Storbankerne Danske Bank, Nordea, Jyske Bank og Nykredit Bank ejer tilsammen 75,49 procent af Saniståls aktier, og bankerne er gået med til at overdrage deres aktier i Ahlsells hænder til en pris på 58 kr. stykket.

Sidder man som mindretalsaktionær med penge i Sanistål, vil man blive tilbudt 85 kr. per aktie. Dermed løber den samlede købspris op i 770,5 mio. kr.

»Bestyrelsen for Sanistål har enstemmigt besluttet at anbefale alle mindretalsaktionærer at acceptere tilbuddet, når det fremsættes,« lyder det i meddelelsen.

Sanistål sælger værktøj, stål, metaller og vvs-udstyr, alt i mens Ahlsell er nordens førende distributør af blandt andet installationsprodukter og værktøj.

Ahlsell har 5.900 medarbejdere, mens Sanistål på nuværende tidspunkt har 1.200.

Sanistål har, skriver de, givet Nasdaq besked om, at de »efter en gennemførelse af købstilbuddet vil søge at afnotere selskabet«.

Sanistål forventer i 2022 en omsætning i niveauet 3,6 mia. kr. og et driftsresultat (EBITDA) på 225-255 mio. kr. før engangseffekter.

Forventningerne blev opjusteret den 9. maj 2022 som følge af, at efterspørgslen i markedet er bedre end ventet, ligesom Sanistål har kunnet hæve sine salgspriser, så de matcher prisstigninger fra leverandører af en række rå- og færdigvarer, herunder stål.

Læs også: Strateger sætter tal på – så stor bliver Danske Banks hvidvask-bøde

Læs også: Meta høvlet ned i eftermarkedet