Henter kommentarer

Nordnet: Det bør vække bekymring hos Novo Nordisk


Elon Musks nye tiltag om et abonnement til verificering af Twitter-profiler har måske forårsaget et kursfald for Novo Nordisk.

Det skriver investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen.

Novo Nordisk faldt med 4,25 pct. fredag. Det skete samtidig med, at konkurrenten Eli Lilly faldt med 4,45 pct. Faldet for konkurrenten kom efter, at en Twitter-bruger købte sig til en verificeret profil og udgav sig for at være Eli Lillys officielle profil. Herefter tweetede den falske profil, at medicinalgiganten nu vil tilbyde gratis insulin.

»Det, som taler for et sammenfald, er at et kursfald på mere end 4 pct. på en dag er meget, og at det sker parallelt med Eli Lilly. Imod taler derimod at medicinalaktier generelt faldt med større kursfald i selskaber som Merck, Eli Lilly og Johnson&Johnson. En betydelig effekt kan være skabt af, at det amerikanske Nasdaq indeks på 2 dage er steget med 9 pct. og har fået vækket de meget risikovillige investorer til at  »veksle« en defensiv pharma investering med Nasdaqs tidligere himmelstormere. Under alle omstændigheder bør det vække interesse og bekymring hos Novo Nordisk,« skriver Per Hansen i en kommentar.

Lyt til: Konkursbeskyttelse og hjælp til boligmarked- hør overblikket på 5 minutter

Selvom det ikke kan siges med sikkerhed, at der er en sammenhæng, mener investeringsøkonomen, at det nok bliver undersøgt, om Twitter kan gøres ansvarlige for kurstabene.

»At tweets med Lockheed Martin og Eli Lilly har betydet et vist kurstab, er der en vis risiko for. Selvom det kan bestrides, hvordan man helt nøjagtig skal regne det specifikke tab ud (andre ting spiller kursmæssigt ind og sammen), er der næppe tvivl om, at det vil give anledning til rynkede bryn hos virksomhederne, aktionærerne, børsmyndighederne, advokaterne og hos Twitter og Elon Musk.«

»Det er formentlig kun et spørgsmål om tid, før især virksomheder og privatpersoner vil forsøge at finde ud af om Twitter og Elon Musk, som primær ejer kan være ansvarlig, for de tab, som der bliver lidt,« skriver Per Hansen.

Også den amerikanske våbenproducent Lockeheed Martin har været udsat for tweets udsendt af en falsk profil, som var verificeret. Profilen udsendte et tweet, hvor det fremgik, at Lockheed Martin vil stoppe salget af våben til Israel og Saudi-Arabien på grund af menneskerettigheder.

Læs også: Novo Nordisk: Nye resultater er uventet gode

Læs også: Danske investorer skyder markant færre penge i fonde