Henter kommentarer

| Opdateret

Nordnet: Du har et vindue til at købe de næste 3-4 måneder

Foto: CHANDAN KHANNA
Vis mere

De næste tre-fire måneder kan der være et vindue til at komme godt ind i udvalgte amerikanske bankaktier.

Det vurderer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen. Han har fulgt med i, hvordan den amerikanske tiårige rente er steget til omkring 2,53 pct. på få uger. Han har omvendt ikke kunnet se, at rentestigningen har været en større udfordring for aktiemarkederne, men det er kun et spørgsmål om tid, mener han.

»Hvis renterne kører yderligere op, skal investorerne forvente, at vi på en eller få dage får vi den effekt, som vi burde have haft de seneste 10-12 dage. Investorer skal forvente, at der kommer en effekt i aktiemarkedet,« advarer han.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Spis, rejs og køb nogle aktier

Investorer bør se efter steder i aktiemarkedet, hvor man kan gemme sig, så alle ens aktier ikke bliver ramt af rentestigninger, mener han.

Et godt sted at ligge i læ kan være udvalgte, amerikanske bankaktier, hvor den traditionelle bankforretning udgør en større del af forretningen end det, som man ser hos investeringsbanker som JP Morgan, Morgan Stanley og Goldman Sachs, mener han.

Læs også: C25-selskab skal vælge imellem pest eller kolera: 'Det øger presset'

»Der burde være et vindue de næste 3-4 måneder til at komme ind i amerikanske bankaktier. Det er retail-banker som eksempelvis Bank of America eller Wells Fargo,« udtaler han.

At der er et vindue på omkring tre-fire måneder bunder i, at det er den periode, hvor han vurdere, at investorer vil fokusere på de positive aspekter ved rentestigninger. Hvis den amerikanske centralbank kommer med et dobbeltrenteløft, så vil investorer desuden allerede her indprise højere renter, vurderer han.

Selvom både Bank of America og Wells Fargo har investeringsaktiviteter burde man ifølge ham få de bedste renteeffekter i bankern som dem, da en større del af deres aktiviteter er baseret på almindelige bankerkunder.