Henter kommentarer

Nordnet: 'Endnu en rentestigning vil højest sandsynlig ikke udløse panik og større kursfald'


Når endnu et møde i den amerikanske centralbank i dag skydes i gang er der ikke lige så stor nervøsitet i markedet, som der før har været inden et møde.

Sådan lyder det fra investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen.

Det mest sandsynlige vil endnu en gang være en rentehævning på 0,75 procentpoint, når de kommer med deres rentemelding i morgen, forudser han.

Og det er investorerne indforstået med.

»Investorerne er fuldt klar over, at centralbanken vil hæve renten endnu engang, og at der kommer mere i december. Håbet er at toppen snart kan anes og at de månedlige forbrugerpriser vil være en aftagende stigningstakt. Næste mellemtid kommer mandag den 14. november, når forbrugerpriserne for oktober offentliggøres,« siger han og fortsætter:

»Onsdag kan der komme aktiebevægelser, men endnu en rentestigning vil højest sandsynlig ikke udløse panik og større kursfald.«

Hvis rentehævningen bliver mindre end forventet, kan det til gengæld have en indvirkning den anden vej, ifølge JPMorgan.

JP Morgans salgsteam forudser nemlig, at S&P 500-indekset kan stige med mindst 10 pct. på én dag, hvis centralbanken hæver renten med et langsommere end forventet skridt på 0,50 procentpoint, og topchef Jerome Powell på pressekonferencen signalerer villighed til at tolerere forhøjet inflation og et stramt arbejdsmarked. Det kan du læse mere om her.

Læs også: JPMorgan-strateg ser renteforhøjelsescyklus ende i starten af 2023

Læs også: C25 fandt takterne i oktober – her er vinderne og taberne