Henter kommentarer

Nordnet: Forbered dig på ny nedtur

Foto: MANDOGA MEDIA
Vis mere

Der er risiko for et nyt aktiedyk.

Det vurderer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen i en kommentar. Det sker med henvisning til den rentefrygt, der er kravlet tilbage blandt aktieinvestorer. Selvom aktierne for ham at se har »passeret bunden«, skal investorer ikke forvente, at aktierne er direkte på vej mod månen herfra.

»Der er dog stadig en større risiko for, at vi kan få en nedtur, før investorerne får alvor får indpriset recessionerne. I givet fald en nedtur, som formentlig ikke, med det som vi ved i dag, vil bringe aktierne lavere end de laveste niveauer, som blev nået for nogle måneder siden,« forklarer Per Hansen.

Læs også: Her får ansatte næsten 1 million i løn i gennemsnit

Det kunne allerede for fem-seks måneder siden ses, at aktieinvestorerne forventede en nedgang i den økonomiske vækst, bemærker han.

Det er der ellers ikke markante spor af i den jobrapport om det amerikanske arbejdsmarked, der kom fredag. I USA blev der nemlig skabt 528.000 job uden for landbruget i juli.

Det er langt mere end de 250.000 job, der var ventet at være blevet skabt i juli. Det kan du læse mere om i Ikke set i 50 år: 'Wow, det her er spektakulært'.

Læs også: Bankchef til danskerne: Du kommer nok snart til at ændre dit liv

»På den ene side har vi endnu ikke haft den rigtige økonomiske styrkeprøve mellem en økonomi med stærkt stigende renter og det gode momentum, som økonomien havde før sommerferien på trods af høje energipriser og krigen i Ukraine. Samtidig har aktierne – ikke mindst indenfor konsumentvarer og cyklisk forbrug – allerede i et meget stort omfang taget udgangspunkt i en afmatning, som meget vel kan bringe økonomierne i recession,« lyder det fra Per Hansen.

Læs også: Storbank har solgt ud af aktierne – forudser at de falder

Læs også: Kontroversiel aktie skiller vandene: Investor ser 'enormt potentiale'