Henter kommentarer

Nordnet: Her ligger investorernes næste reelle udfordring


 

Efter at Den Europæiske Centralbank (ECB), torsdag valgte at hæve renten, virker der til at være bred enighed om, at det var sidste gang i denne omgang. 

Det næste store spørgsmål - og udfordring for investorerne - bliver nu, hvor længe ECB vil fastholde renten på det høje niveau for at få inflationen under kontrol. Og om det vil påvirke væksten i en negativ retning. 

Det vurderer investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen: 

»Vækstbilledet er blevet svagere, og investorerne er formentlig ikke enige i ECBs opfattelse af en vækst på 1 pct. At dømme efter de seneste tal, ser den udvikling svagere ud. Det kan meget vel få investorerne til at få den tanke, at ECB vil sænke tidligere end de officielt vil vedkende sig. Her ligger formentlig den reelle investorudfordring,« skriver Per Hansen i en kommentar. 

Læs også: USA i nyt opgør med Rusland - vil ramme 150 personer og firmaer

Torsdag valgte ECB at hæve den ledende rente med 25 basispoint, så den nu er på 4,0 pct. Det var den seneste af en lang række renteforhøjelser, man gennem de seneste år har set fra centralbanken i et forsøg på, at få den høje inflation under kontrol. 

Inflationen i eurozonen landede seneste på 5,3 pct.

»ECB og amerikanske Federal Reserve var alt for længe om at opdate inflationspresset. Derfor er det også sandsynligt, at de vil være ”for længe” om at indse, at vækstbilledet ser så dårligt ud, at renterne skal sænkes hurtigt igen. For sent op er lig med for sent ned,« skriver Per Hansen i en kommentar og tilføjer: 

»I 2025 er prognoserne, at inflationen vil være på 2,1 pct., og det er nok der, hvor ECB har sit fokus. Væksten kan blive noget svagere end investorerne er komfortable med de kommende måneder og kvartaler uden at det nødvendigvis får ECB til handling og for at sænke renterne.«

Du kan læse mere om renteforhøjelsen fra ECB her

Læs også: Boligøkonom stod i orkanens øje da krisen ramte – her er tre ting, der siden har ændret sig markant

Læs også: Er din ejendomsvurdering steget? Så kan du muligvis få et billigere lån