Henter kommentarer

Nordnet: Investorer vil gå i investeringsskjul


Investorerne vil gå i investeringsskjul.

Det er forventningen hos Nordnets investeringsøkonom Per Hansen, efter talen fra Federal Reserve-chefen fredag.

»Investorerne vil forsøge at reagere normalt ved at gå i investeringsskjul; bytte aktier ud med kontanter eller obligationer og håbe på, at rentekurven ikke stejler, og de aktier, som de ejer vil have et så lav en konjunkturfølsomhed som muligt. Det er eksempelvis medicinalaktier,« forklarer Per Hansen.

Topchefen for den amerikanske centralbank sendte amerikanske aktieindeks ud i kursfald på 3-4 pct. fredag Det skete på trods af, at der ifølge investeringsøkonomen ikke var så meget pengepolitisk nyt i talen.

Læs også: Otte defensive aktier: 'Det er de to aktier i Danmark, der kan klare alt.'

De massive aktieudsalg viser ifølge ham derimod aktiemarkedets natur. »Nervøsitet og usikkerheder bliver med det samme omsat til aktiestørrelser og værdier,« bemærker han.

Markedet er præget af udsigten til, at en recession i USA og Europa synes at være meget sandsynlig.

»Recessionsrisiko er ikke nyt, men at den normale hjælp fra centralbankerne i form af lavere renter, mangler. Effekten hos investorerne vil blive mærkbar. Aktier forbliver under pres, og de konjunkturfølsomme selskaber, kan blive presset ned i nogle niveauer, som ser meget lavt ud,« forklarer Per Hansen.

Læs også: Pensionsgigant forudser børsstorm om kort tid

»Det ligner intuitivt oplagt købsmuligheder, som det også meget vel kan vise sig at være, langsigtet. Udfordringen er at det som ser billigt ud, kan blive billigere, før det igen blive dyrere,« forklarer han.

Hos Nordnet minder man i den forbindelse om, at markedet altid forsøger at positionere sig nogle måneder før de økonomiske realiteter indtræffer.