Henter kommentarer

Nordnet: Kæmpe nedtur viser stor tillidskrise


Investorerne har mistet tilliden til Netcompany, som har et »forklaringsproblem«, mener investeringsøkonom.

Netcompanys regnskab for 2. kvartal var meget svagt og skuffende, mener investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen. Det seneste år er aktien faldet med svimlende 60,72 pct. og ifølge Nordnet føler nogle af investorerne nok stadig, at der hænger en tordensky over dem.

Den danske IT-koncern fastholdte dets forventninger på trods af regnskabet, men det giver Per Hansen anledning til skepsis.

»Netcompany har et forklaringsproblem. Både med hensyn til den økonomiske udvikling og samtidig et troværdighedsudestående med investorerne,« skriver Per Hansen i notat.

Han mener også, at aktiekursens nedtur er et udtryk for, at investorerne ikke tror på selskabets forventninger.

»Enten har investorerne ikke opfattet det budskab, eller også tror de ikke på det efter en række dårlige regnskaber. Nedturen viser med andre ord en udbredt mistillid mellem selskabet og dets investorer,« skriver Per Hansen.

Netcompany har et »troværdighedsudestående «med deres investorere, mener han. Investorerne har mistet store summer i markedsværdi det sidste år. Selskabet brugte sygdom som en delvis undskyldning for det dårlige regnskab, men noget tyder på, at investorerne ikke tror på, at problemet er midlertidigt, mener Per Hansen.

»Investorerne frygter, at sygefraværet er strukturelt, og at det dårlige kvartalsregnskab kan være vedvarende,« siger Per Hansen.

Netcompany-aktien lukkede onsdag aktiehandlen med endnu et fald på 5,90 pct.

Læs også: Situationen vækker bekymring: 'Tegn på, at nogle embedsmænd er ved at blive nervøse'

Læs også: Aktiechef om Bavarian Nordics udmelding: Det er en god nyhed