Henter kommentarer

Nordnet med advarsel om dansk aktiedarling: 'Det vil blive straffet hårdt'


Prisfastsættelsen for den danske medico-aktie Ambu er »tårnhøj«.

Det vurderer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen forud for, at det danske selskab, der producerer og udvikler sundhedsudstyr, kommer med friske regnskabstal tirsdag morgen.

»Prisfastsættelsen er tårnhøj og tillader på ingen måde nogen som helt slinger i valsen. Blot den mindst negative afvigelse/præcisering eller i praksis alle tal, som ”blot” indfrier forventningerne bliver straffet hårdt,« advarer Per Hansen.

Han henviser til, at Ambu-aktien blev kastet ud i voldsomme udsving tidligere på året, efter selskabet ikke levede op til markedets forventninger. Selv om Per Hansen ikke forventer, at medicoselskabet skruer og justererer på helårsforventningerne, så hæfter han sig alligevel ved, at konkurrenten Olympus 5. august opjusterede forventningerne, hvilket var drevet af en bedre-end-ventet omsætningsudvikling.

»Er det godt eller skidt for Ambu får investorerne formentlig et godt indblik i i forbindelse med 3. kvartalsregnskabet. Markedsvæksten kan have overrasket positivt, eller også kan Olympus have taget markedsandele fra Ambu,« lyder det fra Per Hansen, der fortsætter:

»Investorerne er blevet skuffede 2 gange indtil videre i 2021. Første gang ved Q2 regnskabet i maj og anden gang ved nedjusteringen i starten af juli. Kommer der en ”alle dårlige gange 3” eller har Ambu fået sænket forventningsbarren tilstrækkelig lavt?«

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Ambu-konkurrent leverer bedre end ventet og opjusterer

Læs også: Kapitalforvalter om bombet C25-aktie: »Det er helt uhørt«