Henter kommentarer

Nordnet om Alphabet-tallene: Solidt


Alphabet aflagde tirsdag aften regnskab, som var marginalt bedre end ventet.

Det vurderer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen i en kommentar om den amerikanske tech-gigant, der blandt andet står bag Google-søgemaskinen, Youtube og gmail. Tallene  fik Alphabet-aktien til at stige 2 pct. i eftermarkedet.

»Alphabet leverer solidt,« vurderer Per Hansen.

Læs også: Microsoft stiger efter stærke tal

Stigningen skyldes formentlig en kombination af flere faktorer, vurderer han. Det ene er et aktietilbagekøbsprogram på 70 mia. dollar.

En anden faktor er ifølge ham, at aktietilbagekøbsprogrammet signalerer, at Alphabet har en finansiel fleksibilitet til at udvikle selskabet og ikke mindst at tage kampen om med andre, herunder Microsoft om eksempelvis cloud og kunstig intelligens.

Læs også: Alphabet overrasker analytikerne - investorerne sender aktien op

Selv om Alphabet overgår analytikernes forventninger, så er det på kort sigt blevet sværere for teknologimastodonten at lande et såkaldt earningsbeat. Det skyldes lavere vækst og Alphabets størrelse, forklarer investeringsøkonomen.

Et "earnings beat" dækker over, at et selskab lander en højere indtjening eller overskud end ventet af analytikere eller markedet. Det kan give aktiestigninger, da investorer typisk ser positivt på virksomheder, der overgår forventningerne.

Læs også: Dansk topchef sælger aktier for mere end 10 mio. kr.

Læs også: Skandaleramt bank-aktie kløvet midt over