Henter kommentarer

Nordnet om Bavarian Nordic: Det er billedet på skræmte investorer


Bavarian-aktien stiger behersket, selvom det danske C25-selskab er kommet med en opjustering onsdag morgen.

Det tegner et billede af skræmte investorer, mener Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, i en kommentar til opjusteringen fra den danske vaccineproducent.

Bavarian Nordic har i 2022 tiltrukket sig stor opmærksomhed, fordi selskabet sidder med en vaccine mod abekopper. Smitten med abekopper har onsdag morgen fået selskabet til at opjusterer igen. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Bavarian Nordic får ny ordre fra EU og opjusterer forventningerne til 2022

»Opjustering uden positiv kurseffekt er billedet på skræmte investorer,« lyder det fra Per Hansen om Bavarian-aktien, der stiger godt 2,8 pct.

Investorerne sender aktien i grønt, efter Bavarian Nordic er kommet med en opjustering, ligesom vaccineproducenten melder om en ny abekopper-ordre til EU:

Læs også: Goldman om dansk aktie: Et grønt håb i en dyb energikrise

»Nu er udviklingen vendt. Aktien er faldet med 40 pct., siden kurstoppen lige over 400,« bemærker Per Hansen.

Abekopper er en sjælden, men alvorlig sygdom, der naturligt forekommer i det centrale og det vestlige Afrika. Sygdommen er beslægtet med den menneskelige koppesygdom, om end den er mindre alvorlig med en dødelighed, der er estimeret til at være fra 1-10 pct. af tilfældene, har Bavarian Nordic tidligere oplyst.

Når du klikker på de enkelte aktier i denne artikel, kan du se den aktuelle udvikling i kursen samt læse meget om virksomheden.

Læs også: Det satte ild i Bavarian-aktien: Nu begynder de globale vaccineforsøg

Læs også: Nordnet: Sådan vil ny vaccine påvirke Bavarians aktiekurs