Henter kommentarer

Nordnet: Sådan vil ny vaccine påvirke Bavarians aktiekurs


 
Hvad er P/E-værdi?
Vis mere

I fredags meddelte Bavarian Nordic, at de har startet fase 3 forsøg med deres boostervaccine mod covid. Men det kommer næppe til at booste den kortsigtede aktiekurs.

Sådan lyder meldingen fra investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen.

Udmeldingen fra Bavarian var ventet, da selskabet tidligere havde sagt, at opstarten ville ske i august samt i forbindelse med kvartalsregnskabet havde præciseret det til at finde sted ultimo august.

»Der er nærmest garanti for meget store kursudsving i Bavarian Nordics aktie. Fra bund til top i 2022 er aktien tredoblet, og den er siden faldet med tæt på 40 pct. Store udsving er hverdag. Opstarten af covid-booster fase 3 er positivt, men næppe en kortsigtet meget stor trigger i et efterår, som kan byde på få af de nyheder, som normalt driver aktien,« forklarer Per Hansen.

Læs også: Danske Bank: Det kan ende med at gøre rigtig ondt

De seneste uger har Bavarian-aktien været på større rutsjeture, som kan forklares med kombinationen af fem årsager, ifølge investeringsøkonomen.

De fem årager er, at abekopperne er på retur, Pfizers gode data for deres RSV-vaccine og en fortsat kamp mellem opportune langsigtede investorer og shortsælgende fonde. Derudover er aktiekursen hypersensitiv til nyheder samt frygten for, at Bavarian Nordics boostervaccine kommer lidt for sent til 'covid-sæsonen'.

Når du klikker på de enkelte aktier i denne artikel, kan du se den aktuelle udvikling i kursen samt læse meget om virksomheden.

Læs også: Det satte ild i Bavarian-aktien: Nu begynder de globale vaccineforsøg

Læs også: Strateger advarer: Aktiefald truer lige forude