Henter kommentarer

| Opdateret

C25-selskab skal vælge imellem pest eller kolera: 'Det øger presset'


Den danske ølgigant Carlsberg står over for et valg, hvor bryggeriet vil blive mødt med kritik uanset hvad.

Det vurderer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen om den beslutning, som Carlsberg står over for. Situationen er blevet forværret for den danske bryggerigigant, efter konkurrenten Heineken netop har valgt at trækker sig ud af Rusland.

»Det gør ikke ligefrem presset på Carlsberg mindre,« forklarer Per Hansen om det danske C25-selskab.

Læs også: Stjerneinvestor: Investorer vil rotere over i disse aktier

Ruslands invasion af Ukraine har i ugevis skabt usikkerhed om Carlsbergs fremtid i den del af kontinentet. Aktiekursen er i løbet af de seneste tre måneder faldet næsten 30 pct. Carlsberg har allerede stoppet salget af Carlsbergs produkter i Rusland, men producerer og sælger stadig ”Baltika”-produkter.

Bryggeriet har ikke desto mindre været under pres for at ”tage stilling” til fremtiden for Baltika, påpeger Per Hansen.

Læs også: Professionel investor: Disse aktier satser vi på nu

»Dilemmaet er en ægte ”catch 22” - uanset hvad de gør, vil nogen hævde, at de gør det forkerte. Hvis de trækker sig ud, skal de sælge aktiviteterne, men der er formentlig ikke mange købere og prisen vil være lav – Ikke godt for investorerne og vil medføre en betydelig nedskrivning. Hvis de ikke trækker sig ud, vil det kunne slide på Carlsbergs ”brand value,« forklarer Per Hansen.

Heineken varsler ifølge investeringsøkonomen en potentiel nedskrivning på omkring 3 mia. kr. Heineken-aktien er faldet næsten 12 pct. i løbet af de seneste tre måneder.