Henter kommentarer

Professionel investor: Disse aktier satser vi på nu


Et særligt træk kendetegner de aktier, som en dansk milliardinvestor fornyelig har købt til porteføljen.

Det fortæller Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos Artha Kapitalforvaltning. Formueforvalteren er en langsigtet investor der med et fokus på danske og nordiske aktier forvalter mere end 17 mia. kr.

Listen af aktier, som den institutionelle investor har købt op i, tæller blandt andre høreapparatselskabet Demant, enzymkæmpen Novozymes og medicinalgiganten Novo Nordisk.

Læs også: Svensk storbank: Prisen på dansk aktie er attraktiv – men vent med at handle den

»Vi har lige nu fokus på kvalitetsselskaber. Vi har benyttet kursfaldene til at købe op i større selskaber, der har en indtjening og et cashflow, der er til at regne på,« udtaler han.

Kvalitetsaktier dækker lidt forenklet over selskaber med lav gæld, solid forretningsmodel, en høj egenkapitalforrentning samt en stabil udvikling i indtjeningen.

»Vi har samlet op i flere danske C25-aktier. Mange af aktierne i C25 er indbegrebet af dansk kvalitet.« udtaler Lars Hytting.

Læs også: Kursfaldet skjuler det sande billede – tror billig aktie er en vinder

Det er også forklaringen på, at danske aktier har klaret sig markant bedre, end andre aktiemarkedet, efter Rusland invaderede Ukraine, mener chefaktiehandleren.

»Danske aktier har klaret sig ret stærkt den seneste måned. Der er en vis grad af forudsigelighed og sikker havn over dem. De er måske lidt dyre, men kvalitet koster, og når der er frygt i markedet, er der efterspørgsel på kvalitet,« udtaler han.

Læs også: Morgan Stanley advarer: Sælg rippene – aktienedturen er ikke overstået

Trykket på kvalitetsaktier betyder omvendt, at kapitalforvalteren har solgt ud af de mindre vækstselskaber med forretningsmodeller, der først genererer indtjening et stykke ude i fremtiden.

Det sker med henvisning til krigen i Ukraine, at både den amerikanske og europæiske centralbank er på vej til at neddrosle sine månedlige obligationsopkøb, at energipriserne stiger og inflationen er høj.

»Vi tror ikke, at de gode tider med rigelig likviditet, lave renter og høje værdiansættelser på nye selskaber vil fortsætte,« udtaler han.

Artha Kapitalforvaltning er en langsigtet investor, der især fokuserer på danske og nordiske aktier.